Sunday, February 28, 2010

Kenapa Jadi Begini



Terlalulah lamanya saya tidak update blog ini...ehehhe 8 hari kira lama jugak laa kan? ihiks.

Selain dari cerita gempa bumi di Chile semalam, kisah lain yang menarik dan menyedihkan ialah kisah anak kecil berusia 3 tahun yang mati kerana didera. Adeh..pedih rasa hati, menyayat hati melihat yang telah dikapankan di TV dan juga di suratkhabar.

Kita yang hanya membaca laporan2 di akhbar2 pasti merasa marah dengan ibunya kerana membiarkan anaknya di dera. Adakah beliau sengaja membiarkan teman lelakinya berbuat begitu atau ada rahsia disebalik cerita? Apapun semoga kita tidak akan melalui perkara yang sebegini. Tidak mahu memberikan komen mahupun menganalisis kisah ini tetapi apa yang pasti, sayangilah anak-anak!!

Saturday, February 20, 2010

Dunia batinku...

Layan drama lakonan sheila rusly dan arahan jinggo. Awal lagi dah mcm
best...huhuhu tadi dah bergenang airmata teman...memang cengeng!
ehehe..tapi jalan cerita ada sipi2 dgn sejarah hidup sendiri. Itu yg
buat kita boleh fokus. Mau leleh lagi ni nanti. Lakonan yang bagus
dari semua pelakon.

Tuesday, February 16, 2010

Terpaksa

Rabu 17 feb, terpaksa ambil EL sebab baru dapat surat yang meminta kak
long menghadirkan diri di pejabat tanah untuk menyelesaikan satu
urusan yg tak boleh tangguh lama2. Harap2 urusan esok boleh selesai
awal dan dapat kembali ke rumah dgn selamat. Insya Allah, Ameen.

Wednesday, February 10, 2010

Sabar menanti

Aduhai dah naik mengantuk dibuatnya. Menanti giliran dipanggil utk
ambik darah. Ramai sungguh! Tetapi kita sabar menanti dan menemankan
mak walau duduk agak jauh sebab kerusi sebelah mak dah ada orang
duduk tapi masih boleh nampak..hehehe bertemankan henfon cikai tapi
syukur masih boleh blogging, baca emel dan tgk fb. Tak ler bosan
sgt...huhuhu

Monday, February 08, 2010

Macam mana

Agak-agak susah tak nak menyesuaikan diri kalau kita berhenti kerja dan duduk di rumah menguruskan famili? Itupun kalau keadaan kewangan mengizinkan yer tak? kalau tak ada duit macam mana nak berhenti kerja...eheheh

Friday, February 05, 2010

Kurang suka

iskk..hangin betul ler...air cond lambat di ON...pagi2 dah macam duduk kat dalam sauna. Hari tu dah komplen...takkan hari2 nak komplen...letihhhhhh arr. Kurang suka nak komplen2 ni...

Januari dah terlepas meeting bulanan sebab sibuk dgn audit SETARA...tak suka sebenarnya tangguh2 tapi tertangguh jugak...

Esok cuti...nak hantar kereta ke workshop...eheheh tetiba cerita pasal kereta....ehehe memang kepala dah short circuit sikit....ahaks..ni mesti pasal panas sebab tu short circuit ... muahahahha

Monday, February 01, 2010

Minggu baru bulan baru

Terasa macam baru lagi tahun 2010 tiba tapi sekarang ni dah
februari...cepatnya masa berlalu! Harapannya ialah supaya semua
kerja2 akan berjalan dgn lancar dan di dalam bulan ini juga aktiviti2
sepanjang tahun akan dapat dikenalpasti dan dapat dilaksanakan. Insya
Allah.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin