Friday, August 20, 2004

Interview ...

Hari ini..ada seorang adik tu ..datang dari N.S untuk attend interview. Biasanya aku dgn Kelly yg interview , kali ini, Hana join sebab Kelly tak sihat. Sorang lagi candidate yg hantar resume pakai tudung ...datang interview hilang lak tudung dia. Macam Amy jugak laa dulu.

Sekali aku guna perkataan shelving..dia dah kerut muka..alahai...cam mana ni?

Kelly pulak dah sound kata minah ni kureng sikit BI dia ..jawab telefon pun teragak-agak. Dia macam tak approve jer?

Ikut experience dia ..kira ok tapi ntah laa ..dulu pun si A pun sama gak..beriya kata boleh kerja itu ini tapi hampehhh gak.

Si S pulak..hari bad mood . Bengang dgn management tempat dia bertugas. Tak berani nak cakap apa dgn dia ..takut salah lak . Tapi dia jugak yg hantar sms kat kita luahkan perasaan marah dia . Iskk iskkk ..betul laa apa yg aku rasa..Dia ni cuma nak kawan jer ...sesekali rasa nak sembang...sembang..kalau tidak..lantak la. Tapi sabar gak laa, sebab tak rugi apa pun ...

Thursday, August 19, 2004

Kerinduan...

Ntah mengapa sejak minggu lepas setelah aku mengetahui kak J masih di tempat yang sama semenjak kali terakhir ku bertemu dengannya, aku sering teringat kepada abg F. maklumlah..kak J yang tahu pasal aku dgn abg F.

Rasa sayang dan cinta yang tak kesampaian ...setelah sekian lama , aku masih tidak dapat melupakan abg. Kenapa agaknya? sedangkan dia aku pasti tidak langsung mengingati diri ini. Dia sedang berbahagia dgn keluarganya.

Aku masih menyimpan jambangan ros merah yang dihantar melalui florist kepada ku sejak 3 tahun yang lepas . Wow..dah 3 tahun ? macam baru saja ianya berlaku .

Siapalah aku...rupa tiada..harta pun tiada...hanya kasih dan sayang yang mampu ku berikan .

Wednesday, August 18, 2004

Haruskah...

Haruskah aku menunggu dan terus menunggu , menanti ucapan sayang dari dia? Berat hati ku untuk mengiyakan hati kecil ku yg berkata ..."jgn la mengharap dari dia" dia jugak sama seperti yang lain...tak mahu komitmen tapi sekadar teman biasa.

Sekali ku berterus -terang...dia dah menolak... tak mungkin aku mahu bertanya lagi. Tapi mengapa aku masih terus berkawan dgn nya ? kalau dulu, sekali hati ku di sakiti..aku akan terus berdendam ..tak mahu lagi ambil tahu ...biarkan laa . Mengapa dengan dia , aku masih terus berharap..haruskah aku memutuskan ? atau haruskah aku meneruskan selagi aku masih bersendirian? Mungkin juga...tapi hati ini begitu payah utk di dekati selagi dia masih ada di sini....

Ya Allah...tunjukkan aku ke jalan yang Engkau redhai dan aku dapat membuat pilihan .Amin.


Monday, August 16, 2004

Isnin yang suram

Assalamualaikum

Malas sungguh nak datang kerja hari ni . Dalam malas -malas tu sampai ofis awal jugak ..belum kul 9. Hari ni, Ju dah buat salah di jalanraya . Ni yg risau semacam jer ni. Tak tahu la..sama ada kereta aku yg sondol kereta depan tu atau kereta dia yg mengundur ke belakang. Driver tu tak pulak tunjuk dia nak berhenti dan tengok kereta dia. Dalam kesesakan di pekan semenyih tu, aku tengok pun tak ada nampak calar apa pun kat kereta dia.. so akupun laju jer ...sekali tu aku nampak dia berhenti la pulak. No choice, aku dah jauh ke hadapan...Ya Allah..mintak2 laa dia tak report polis ke apa ke.. Kalau dia track no kereta aku..boleh laa dia call aku. Hari ni selera nak makan pun hilang sebab risau. Apa nak buat ni ...

Saturday, August 14, 2004

Salam Jumaat

Hari ni Jumaat, dah hampir 3 bulan Ju pindah ke kampus baru tapi masih belum dapat menggunakan pc sendiri kerana wireless card belum di install. Lambat betul...banyak kerja yang perlukan penumpuan tidak dapat dibuat sebab kat kaunter ni...macam2 gangguan ada.

Pagi tadi..sebelum pergi kerja seperti biasa ..hantar mak ke rumah adik. Dini dah menyambut kami di pintu. Anak saudara Ju yang baru berusia setahun lebih ni dah mula pandai bercakap. Seronok tengok dia ..bijak sungguh.

Mak seperti biasa terpaksa laa mendukung dia ..kalau tidak...dia dah mengejar nak ikut naik kereta ...


Dia masih belum online..busy agaknyer ataupun tak sihat ? ..hmmmm ntah laa ..kekadang rasa rindu..kekadang rasa buang masa jer kawan...kekadang rasa ragu2...apakah boleh Ju terus menerus menganggap dia sebagai kawan...walaupun hakikat nya bibit2 sayang itu telah ada di hati ini.

Biarkanlah masa menentukan.Hanya Allah yang tahu ...


LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin