Monday, August 25, 2008

Bandung Trip

Ini hanyalah sebahagian gambar2 yang sempat kak long ambil semasa k.long di Bandung. Ada banyak lagi gambar ...so kalau nak tengok Klik sini . Ada banyak lagi gambar belum kak long copy dari kamera Adik kak long. Lain kali kita tengok ok. Tak sempat nak cerita kat entri ini...ada banyak kerja nak kena selesaikan. Biarlah gambar2 ini menceritakannya yer.





































Saturday, August 23, 2008

Selamat tinggal Bandung.Kami dalam perjalanan ke lapangan terbang Sukarno Hatta Jakarta.Highway sesak.InsyaAllah kami di jangka sampai d KLIA lebih kurang jam 11 mlm.

Tuesday, August 19, 2008



Salam dari Bandung buat semua kawan2.Semoga anda semua berada d dalam keadaan sihat sejahtera.K.Long & keluarga sihat cuma awal pg tadi nasyirat nu'man demam.


Gambar di atas adalah d tepi salah sebuah jln utama d BDG.


Salam ceria,lain ketika kita sambung cerita.Daaa...

Saturday, August 16, 2008

Cuti lama sikit

Kak long dah selamat sampai di destinasi pcutian.Kali ini lama sikit
cutinya 6 hari..Salam ceria buat semua.Huhuhu nasib ler boleh
roaming,boleh update blog,tp sori x dpt ziarah blog kwn2.

--
This entry was posted via mobile email
~Kak Zue~

Panjang Q nak check in..

Di parking complex KLIA

Friday, August 15, 2008

Derma Untuk Membina Masjid


Ustaz Wan Shohor Bani Leman memohon jasa baik semua untuk menderma bagi pembinaan masjid baru di Bosnia. Masjid yang sedia ada sudah terlalu tua.

Jika anda ingin menderma walau sekecil atau sebesar manapun jumlahnya amat dihargai. Hanya Allah yang akan memberikan balasan pahala kepada semua yang menderma, InsyaAllah.

Sebagai salah seorang sabahat Radio KLfm, saya terpanggil untuk memanjangkan usaha murni Ustaz untuk membina masjid ini. Semoga usaha kita semua diberkati oleh Allah s.wt.


Akaun Maybank : 5140 6605 4194

Thursday, August 14, 2008

Merajuk ke apa?

Kenapalah agaknya sejak akhir2 ini Nabil, anak sedara akak tu senang sangat merajuknyer. Tegur jer sikit, merajuk. Marah jer sikit, dah marah2 kita balik. Bila dia mintak sesuatu atau cakap sesuatu dan kita kata tak boleh or kita bagi komen jer sikit..dia dah tarik muka masam mencuka..masuk bilik terus kunci pintu.
Kalau sesiapapun lawan cakap dia ..dia lawan balik dan bila dia kalah, dia menangis...isk iskk...susah betul.Kena betul2 berlembut dgn dia ..kalau boleh apa yg dia cakap...jgnlah ditegur...dan akak atau Opah dia kena ikut ambik tahu apa kesukaan dia...aahahah bodek kena lebihh...aduhai.

Kalau dia tgh mood tak bagus, habis adik dia Dini kena belasah( tidak ler sampai berdarah..eheeh tapi menangis jugaklah budak tu). Kalau dengan Abang dia Nasyirat, habis semua teknik taekwando yg mereka belajar dipraktikkan. Yang abang suka mengusik....yang Adik perempuan tak nak mengalah, adik yang kecik sekali selalu jadi tumpuan Opah kat rumah( yer laa dah dia baby lagi..kena monitor lebihlahkan).

Hmm..mungkin sebab dia rasa dia tak dapat perhatian menyebabkan dia jadi macam tu? Yang peliknya kadang Nabil ni paling baik...semua Opah atau mak long dia ni mintak tolong dia akan buat. Dulu perangai dia tak macam ini.

Jaga anak perempuan lebih mudah dari jaga anak lelaki...lelaki lebih nakalnya ...ehehheh ada pro..dan ada kontra dgn pendapat inikan??

Appreciation


I am not brilliant. It's a fact. Believe me :-). My blog is just an ordinary blog. Anyway million thanks to CintaMiloAis for giving me this "brilliant award”. Glad that I decided to drop by your blog and I love the way you write your entry. Now you are one of my many Adik and friends on the web. Enjoy your holiday!!
I would like to dedicate this award to the following friends and adik whose names is listed in my blog roll. You guys are brilliant in your own way. Love you all!!

Wednesday, August 13, 2008

Hugs For You

Terima kasih Akak sebab bagi Teddy Bear yg comei ni untuk Zue. Tak pernah dapat teddy bear yg betui...dapat gambar pun okey !! ehehehe. Kak Long nak bagi Teddy Bear Comei ini kepada adik-adik kak long


Tuesday, August 12, 2008

Semoga Berjaya Buat Iqa

Malam Ahad lepas, anak sedara kak long yg skool kat MRSM Balik Pulau telefon tanya pasal mock interview tu macam mana? Adehhlaa...kak long pun cuba cerita macam mana interview kak long dulu masa nak masuk buat diploma dan juga masa nak masuk buat Master. At least dia tahulah jugak sikit2. Masalahnya kak long bukan dari MRSM ..tak pernah masuk asrama sehinggalah tersesat ke ITM tahun 1989 tu...ehhehehe.

Iqa pulak tak cerita awal2..at least boleh laa surf kat net kut2 ada info macam mana panel jalankan mock interview tu pada senior2 sebelum ni kan? eheheh hopefully malam ni atau esok dia telefonlah lagi , so bolehlah kak long bagitahu dia serba sedikit gambaran macam mana mock interview tu dan tanya sama ada semua sijil2 dia dah siap dalam folder!! harap2 dia tak lupa pasal sijil2 tu semua. Udahler SPM nak dekat dah...so dia pun ada sedikit gelabahlah. Yang penting dia dapat balik cuti sekolah hujung minggu ni ..so bolehlah release sikit tensen tu...

Iqa..you can do it..sama macam PMR dulu..doa banyak2...solat hajat..study elok2 okey. Iqa mungkin dapat baca entri ni masa mak long tak ada kat KL..nanti selepas SPM kita jumpa. InsyaAllah.

GOOD LUCK dgn mock Interview tu...

Monday, August 11, 2008

Puntung rokok

Dalam beberapa hari yg lepas kak long rasa geram bila pemandu kereta d
hadapan kereta k.Long membuang puntung rokok ke luar tingkap.Mereka ni
tak terfikir ke kut puntung yg ada sisa api termasuk ke dlm enjin
kereta ,tak ke bahaya?Kalau tak bahayapun,perbuatan mereka hanya
menambah sampah yg sedia ada.Isk memang tak berkenan betul dgn situasi
sebegini.Kita tak suka apa2 saja yg berkaitan dgn rokok!

--
This entry was posted via mobile email
~Kak Zue~

Sunday, August 10, 2008

Ira,ni je gambar pengantin dgn famili dia yg sempat k.long ambik dgn kamera henfon yg cikai ini...ehehe bateri kong so tak leh lagi ambik gambar lain...ihikss..adehh.

Kazen ,adik kak long,anak sedara kak long dini dan nabil rehat2 slps makan

Sebahagian dr sedara mara akak lagi..

Hari ni makan nasi minyak majlis persandingan anak kepada kazen d Meru Klang.Meriah sampai bila kami sampai ABC habis ehehe.Nasi minyak akak bila pulak?ahaha tak tau ler teman nak kabo kan!

Friday, August 08, 2008

Kreatif ke?

Ucapan terima kasih kepada Faizah sebab hadiahkan award ini kepada kak long. Terasa macam tak layak jer nak terima award ni sebab memang kak long mengaku, kak long tak kreatif ..kut adapun sikit2 jer kut...ehheh nanti kata tak kreatif langsung tak kena pulak. Thanks Faizah. Jauh award ni terbang...dari Perancis ke Malaysia...ihiks. Kak Long hadiahkan award ni kepada semua kawan-kawan yang ada di senarai bloggers di blog kak long ini. Anda semua kreatif dengan cara anda yang tersendiri.

p/s: Terima kasih juga kepada Wilda kerana menghadiahkan kak long award yg sama . Muahhh pp dia.

Thursday, August 07, 2008

Berita Terkini

Setelah cuti sakit selama 1.5 hari, korang semua mesti fahamlahkan...betapa kerja telah sedia menanti...huhuhuhu. Bukak jer email, dah berderet dalam inbox..adehhh. Bukak emel dari boss, projek ubahsuai dept ini akan diteruskan. Setelah tertangguh selama hampir 1 tahun, dia nak projek diteruskan. Bila akak called untuk dapat kepastian betul ke tidak cerita ni?? eheheh apa giler akak ek..dah terang2 ada emel kata suruh teruskan perbincangan dgn logistic dept pasal ubahsuai, tetiba akak nak tanya lagi. Korang nak tahu tak?? sebabnya last sekali awal tahun ni akak dapat berita dari boss jugakkk...dia kata akak akan dapat boss dari 'oversea'..so projek tu better tunggu sampai minah tu sampai ke Malaysia. Itula pasal akak kena tanya. Bila akak tanya " boss, the last time we had a discussion about the project, you said, we have to wait for..." belum sempat akak habiskan ayat...dia jawab "they are not coming ...so please arrange with Mr. C..."

Kak long tak tahu sebenarnya , kak long kena happy ke sedih ke bila dengar berita terkini ni ...happy sebab tak dapat boss dari obersea atau happy sebab projek ubahsuai sambung semula?? hari ni kak long buat jer kerja mana2 yg perlu. Emel utk set date appointment dgn Mr. C dha hantar tapi belum ada reply...hmmmm yang pasti kerja akan bertambah lagi ..adehhhh...tulunnng

Tuesday, August 05, 2008

Terima kasih Teman

Hari ni gastrik yg dah agak lama tak menyerang telah menyebabkan perut
tak selesa dan sakit.Doktor bagi cuti sakit tp ambik half day mc jer
pasal nak selesaikn bbrp kerja.bila balik kak lng menggigil demam la
pulak.skrg demam dah ok tapi sakit perut masih ada.Terima kasih kepada
teman2 yg dtg ke blog dan bertanya khabar.

--
~Zura~

Sunday, August 03, 2008

Yesterday and Today


..Yes,I was at my workplace yesterday and today my shift will end at 1:00 PM. As for tomorrow, it will be my day OFF. I wish I could enjoy my Monday at home but I couldn't do that, well at least half of the day will be gone while I settling some urgent matters at the MPKj and other places. My only wish for tomorrow is that everything will be settled without any problem. Insya Allah.

Have a great day to all my dear friends.

Friday, August 01, 2008

Doaku..


Ku pohon dari mu Ya Allah, semoga tidak ada rasa malu, marah atau kesal dengan apa juga yang ibuku perkatakan atau lakukan kini dan selama-lamanya. Membaca cerita di blog Akak membuatkan kak long merasa begitu sedikit pengorbanan yang kak long lakukan buat mak selama ini. Pengorbanan mak tidak akan terbalas. Doa kak long semoga kak long juga akan diberikan kekuatan dan kesabaran seperti anak di dalam cerita itu yang sanggup membasuh najis ibunya tanpa ada rasa marah dan kesal di hati.
Walau cucu-cucu mak semakin membesar dan kadangkala nakalnya menjadi2, mak tetap sayang dan kak long percaya cucu2 mak akan menyayangi mak sampai bila2 walau mak marah mereka bila nakal dan tak nak dengar kata...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin