Wednesday, March 10, 2010

Tak sengaja

Dari kelmarin lagi kelopak mata berkedip-kedip...kalau tak faham apa itu berkedip..maknanya sama dengan bergerak2. Orang tua2 kata kalau sebelah kiri yang bergerak2, ada sesuatu yang tidak baik atau tidak menggembirakan akan berlaku. Mungkin secara kebetulan, memang ada hal kerja yang kurang menyenangkan berlaku tanpa disengajakan. Huhuhu invoice dah 3 bulan pending tak settled. Tak tahu kat mana silapnya, seingat saya, dah pass kat finance tapi tak dapat dikesanlah pulak. Cari kat bilik tak ada original invoice, yang ada printed copy dari email. Adehh...mungkin juga sebab Januari sibuk dengan audit, menyebabkan saya tersalah letak. Alhamdulillah, account tak kena sekat. Ihiks...customer tak sengaja, supplier kasi reminder jer laa ek. Rasa nak ketuk2 kepala sendiri sebab tak followup dengan finance dan boleh buat silap untuk 2 invoice dari supplier yang berbeza!!

3 comments:

MiSzEniGmA said...

kebetulan atau tak, tp kalau kening sblh kanan sy gerak, mmg sy akan nangis..xkesah la sebab ape pun..hatta layan hindustan..hahaha

zue said...

jgn diulangi kesilapan tu..lebih brhati2.
x leh nak percaya kata2 org dulu2..sbb skrg ni dah byk pnyakit baru muncul.
bln 4 ni sy pun ada internal audit.

Kak Zue said...

Nurul-->Huhuhu...emosi kita lebih kurang sama kut.


Zue--> Itula ..mmg tak boleh percaya sebab sesuatu yang berlaku ada sebab dan alsannya. Dalam hal ini saya yg silap.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin