Wednesday, June 01, 2005

Kad jemputan

2 minggu lepas bila tetiba ada sms dari Kak Kamariah mintak alamat rumah , terdetik di hati agaknya Kak Kamariah nak kahwin kut. Betul tekaan, minggu lepas, Ju dapat kad jemputan dari Kak Kem...terasa tak nak tengok kad tu lagi...terus simpan dlm laci. Tak sanggup tengok kad jemputan tu.

Macam biasalah..bila ada kawan2 nak kahwin, ju akan mengasingkan diri. Tak boleh nak terima hakikat. Iskk tak elok kan...tapi memang itu yang Ju buat. Tak call, tak contact,tak email. Kita menjauhkan diri..terasa diri serba kekurangan dan ketinggalan.

Kali ini, Kak Kem pulak. Walaupun selepas habis study dulu, kami tak berapa rapat tapi bila status dia akan berubah, terasa jugak hati ini. Dapat ke Ju nak rasa cam apa yang kawan-kawan rasa. Hidup berkeluarga dan bahagia?

Air mata mengalir tanpa disedari. Ucapan Sayang dan cinta dari dia sejak minggu lepas membuatkan hati ini sedikit gembira.Terasa malu manalah tahu Ju jer yang lebih-lebih sayang dan berharap.Bila agaknya penantian ini akan berakhir...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin