Monday, December 04, 2006

Cuti-cuti Malaysia

Minggu lepas Kak Long cuti dari 28 Nov-3 Dec. Maaflah kalau ada kawan-kawan yang tertanya-tanya ke mana Kak Long menghilangkan diri . Ihiks!! itupun kalau ada yg perasan akan "kehilangan" Kak Long dari dunia blog. Kak Long bercadang nak "update" blog di rumah tapi malang pula bila ada masalah teknikal yang timbul disaat ingin meng"online" kan diri ..ihiks ..nasib laa

Alaa..bukan cuti-cuti malaysia pun...cuti-cuti lembah Klang jer, eheheh pasalnyer kak long bercuti dan berehat di rumah saja.Bila dah di rumah, jadi suri rumah sepenuh masa, masak, mengemas,tengok tv, petang-petang main badminton dgn anak buah kat depan rumah...eheheh. Ada jugalah kami keluar jalan-jalan sekitar lembah klang ini. Oleh kerana tak banyak cuti yang boleh di "carry forward" maka, Kak Long ambil kesempatan untuk bercuti sementara "students" kat kampus ramai yang bercuti semester. Kawan-kawan di library kiranya boleh "kao tim" laa kerja-kerja yang ada...eheheh.

Pada pendapat Kak Long, walau ke mana pun arah tuju percutian kita, kalau kita bersama-sama keluarga yang tercinta, maka percutian itu adalah sesuatu yang menyeronokkan. Walaupun kita hanya mampu berkelah di Sungai Gabai atau pun Tekali di Selangor ini, memadai jika dapat meluangkan masa bersama-sama keluarga kita.

Okey la , kak long nak sambung kerja semula. December ini bulan yang sibuk jugak. Kak Long post sebahagian gambar yang kak long sempat @ teringat nak ambil semasa kak long jalan-jalan untuk tatapan semua. Kalau tak nak tengok pun tak menjadi masalah...eheheh



Photobucket - Video and Image Hosting
Ieqa dgn Nabil
Perhatikan muka Nasrul Nabil yang masam mencuka sbb mak long dgn opah tak nak belikan mainan...eheheh.
Photobucket - Video and Image Hosting
Kak long dgn Nabil
Photobucket - Video and Image Hosting
Nabil menghabiskan ABC yg kak long order.

2 comments:

Abang Long said...

Cuti - cuti Malaysia.

Setakat ini, lokasi yang terbaik dimnaa ya ?

Zura@Kak Long said...

semua tempat di Malaysia adalah yang terbaik. eheheh kak long tak tahu nak kata mana yg terbaik sebab bukan pernah jelajah malaysia ni. Walau ke mana kita bercuti , jika bersama keluarga, percutian akan menjadi percutian yg terbaik walaupun sekadar mandi manda di Tekali, Ulu Langat...ahaks

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin