Friday, September 15, 2006

Kes Pewangi Tumpah


Kalau nak tahu pagi semalam, pewangi kereta ..alaaa car fragrance yang baru kak long beli tumpah. Cam gini ceritanya. Pagi semalam dalam pukul 6.30am semasa dalam perjalanan ke tempat kerja, kereta dah banyak di jalanraya menuju ke KL. Mak aii...tetiba jer ada satu kereta tu brek, Kak long pun brek la kereta! botol pewangi yang kak long letak kat dashboard tu pun tumbang. Oleh kerana takut pewangi tu tumpah, cepat-cepatla kak long capai botol tu. Payah gak nak capai botol tu sebab tengah memandu. Bila dah dapat pegang botol tu..Kak long pun angkat la nak letak kat tepi...tapi malang betul la ..entah macam mana ...penutup botol tu tercabut! Apa lagi, separuh botol pewangi tumpah atas kain baju kurung. Waaaaa...kelam kabut kejap...pegang stereng sebelah tangan..sebelah lagi capai botol pewangi dan lebih malang lagi..penutup botol tu patah la pulak. Masa tu terfikir nak jer patah balik ke rumah pasal kain dah berbau wangii giler ...ekekekek. Tapi fikir2 balik..ala tak pe la nanti sampai ofis , cuci jer la kain kat tempat pewangi tu tumpah. Memang betul la..sampai jer kat parking lot, tengok2 kain dah kuning kena minyak wangi. Selepas di basuh pun masih wangi lagi...ekekke org pakai minyak wangi Dior ke RL ke , Eternity ke ? Kak long pulak pakai minyak wangi kereta ...akakakak..adehh...seharian wangi termasuk la bilik kat ofis ni sampai pagi tadi masih wangi sebab kat dalam kasut yang kak long pakai semalam pagi pun rupanyer minyak wangi tu tertumpah ke situ jugak...

*Pastikan pewangi kereta seperti di dlm gambar di atas diletakkan betul2 kalau tak nak jadi cam cerita kat atas*

4 comments:

Mersik said...

Alahaii..nak tergelak plak pokcik. Ini macam kalu, kira itulah "hari2 paling wangi" dalam hidup zura ek..ekekekekeke..laa haii..

zura said...

ahahahah ..adehh tak baik tau pokcik gelakkan kita!! hari-hari wangi sebab pakai sabun wangi...akakakak tp kelmarin terlebih wangi sampai penin...ihiks

lagenda buta said...

zura semoga hari-hari mendatang kewangian dan keharuman sentiasa mendampingi dan menyelubungi kehidupan zura.Wangi dan ceria selalu.

Lagu sape kat blog zura nii...best

Zura@Kak Long said...

LB, setiap orang menginginkan kehidupan yang penuh kewangian , InsyaAllah. Lagu ni lagu Krisdayanti, "HIKMAH".

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin