Friday, October 06, 2006

Soal dan Jawab...




Tag ke, virus ke ..tak kisahlah. Nizie punyer pasal, Sist jawab jugaklah...layanzz utk gembirakan hati...eheheh.

1) 1 Ramadhan 1427 Hijrah anda berbuka puasa dengan siapa dan dimana?
--->dengan mak kat rumah sendiri .... Alhamdulillah


2) Apa persiapan anda menjelang hari raya?
--->persiapan dah mula 1-2 bulan yang lepas. Beli kain awal-awal, hantar kat tukang jahit. Kuih mueh biasa dah dekat raya baru beli...eheheh kuih tunjuk biasanya biskut. Kalau kek biasa nya masak sendiri...

3) Sepanjang sebulan berpuasa, agak2 kemana lokasi berbuka yang akan menjadi pilihan anda?
--->ikut jadual kerja, Ramadan kali ini 2 minggu sempat berbuka di rumah, 2 minggu lagi rasa-rasanya dalam kereta . Jalan jammed Ooo tak sempat sampai kalau balik kul 6.30pm. Ihiks


4) Pendapat anda,berbuka puasa di Hotel?
---> kalau orang belanja , kira okeylah. Tapi lebih suka berbuka dengan famili. Kecuali ada tugasan yang memerlukan kita join berbuka di hotel. Dulu pernah tapi sekarang ni tak ada ...ihiks .

5) Adakah anda suke menghantar kad raya (by pos) kepada rakan2, sahabat handai dan kekawan anda?
---> nak kata tak suka ...suka jugak . Nak kata suka sgt tidak lah...tapi tahun ni memang nak hantar kad pada kengkawan yang alamat mereka kak long tahu ..

6) Oleh itu kirimkan lah Kad raya anda kepada Kak Long di alamat berikut :-
--->Nak tahu alamat..sila email ke juezura@gmail.com atau ym kak long di zura_ms2000@yahoo.com. Takut wehh post alamat kat internet ni ...ehehhehe

7) Tak nak sebarkan virus ni sbb rasanya kaum kerabat blog dah dapat semua. Sesiapa nak kad raya, bagi alamat kat kak long ek..siapa cepat dia dapat..ihiks


*Alhamdulillah..masalah dan dugaan dapat di atasi buat ketika ini*

6 comments:

zalisa maz said...

jangan biar masalah mengatasi perasaan. nanti tak jadi koje

Zura@Kak Long said...

yer za..insyaAllah koje tetap koje..

zalisa maz said...

nak ikut saya ke bengkel penulisan d KL? (sabtu-ahad 11-12 nov)

nieys said...

hai Kaklong.. apa khabar.. salam perkenalan.. semoga kaklong sentiasa tabah dalam menghadapi kehidupan yer.. :)

Zura@Kak Long said...

Za, terima kasih di atas jemputan tapi kak long belum bersedia nak join bengkel penulisan :) . Lagipun kak long ada hal pada 11-12 Nov.

Nieys..salam perkenalan juga buat nieys . Terima kasih

Iyandz said...

Kak long.. tak nampak pun tag board akak dlm blog ni.. ker memang tak ada?..:D

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin