Tuesday, July 28, 2009

Apa ke halnya ?


Murid KAFA belajar di padang - Jawatankuasa penduduk halang guna surauMURID-MURID KAFA terpaksa belajar di padang selepas didakwa dihalang daripada menggunakan surau di Bandar Sultan Suleiman, Pelabuhan Klang semalam.
KLANG - Seramai 58 orang murid Kelas al-Quran dan Fardu Ain (KAFA) Integrasi Bandar Sultan Suleiman, Pelabuhan Klang semalam terpaksa belajar di padang selepas didakwa disekat daripada memasuki surau Assaudin yang dijadikan kelas sementara sejak dua tahun lalu.
Mereka juga terpaksa menikmati makanan pada waktu rehat di lokasi yang sama.
Seorang bapa, Azman Hashim ketika ditemui berkata, dia kesal dengan sikap jawatankuasa penduduk di situ yang berkeras mahu mengosongkan surau walaupun penggunaannya untuk kelas KAFA mendapat kebenaran Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) sementara menunggu kelas baru siap.
"Jawatankuasa penduduk mahu surau itu dikosongkan dengan alasan hendak mengaktifkan kembali aktiviti jemaah sedangkan perumahan di sini dekat dengan masjid.
"Dalam mesyuarat bersama jawatankuasa baru-baru ini, saya telah minta mereka tangguhkan dahulu pengambilalihan surau tetapi mereka tetap berkeras," katanya.
kak long: kesian budak2 ni..jadi mangsa keadaan. Salah siapa?

4 comments:

zue said...

dia org ni tak ada hati perut. apa salahnya tumpang sementara kelas baru nyer siap.

en_me said...

siannyerr kanns..

Kak Zue said...

zue-->tak tahulah apa perkembangannya sekarang mereka ini yer.

Kak Zue said...

en_me-->kita hanya mampu tumpang simpati sajalah.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin