Monday, February 26, 2007

Pelik tetapi Benar



Terima kasih banyak diucapkan kepada Abang Long kerana meletakkan nama Kak Long dalam senarai tag...ihiks ..name tag ke smart tag? bukan itu tapi Kak Long kena tag supaya menyenaraikan 6 perkara pelik yang ada di dalam diri Kak Long. Uwaaa...ni kira suruh "exposed" pada dunia kebaikan dan keburukan perangai ke ni?? ehehehhe.

Dua hari kak long fikir..apa bendalah yang pelik pasal Kak Long ni ? Anyway..untuk suka-suka kak long senaraikan kat sini perkara atau perbuatan atau perangai kak Long yang pelik atau "weird". Taraaaa..sila baca..ihiks. Tak mo baca? no problem...sila tekan X disudut hujung atas kanan browser pc @ laptop anda...

1. Takut nak guna kad "touch & go". Huhuhu...korang gelak ek?? tapi itu hakikatnya. Kak Long terasa cam tangan tak sampai jer nak sentuh kad tu pada "reader" touch & go tu. Rela "Q" utk bayar duit tol..ahahahah. Bukan kad touch and go jer ... Sebelum ni pernah jadi kes kereta belakang bunyikan hon sebab tangan tak sampai nak tekan "button" tiket nak masuk parking di shopping complex.. uwaaaa...kelam kabut dibuatnyaa ...phobiaaaa jadinyer. Walaupun selepas tu Kak Long tak ada masalah tapi tetap berdebar2 takut tak sampai lagi nak tekan butang tiket setiap kali nak parking kereta ...hua hua ..mujurlah lorong "season parking" di tempat kerja ni, reader smart card tu rendah..senang capai. Pelik tapi benar !!

2. Selalu ahli keluarga Kak Long mengadu, bila tidur malam, Kak Long "mengisar" atau "mengunyah" gigi. Ehehehhe ...mungkin ada kalangan rakan-rakan mengalami sindrom yang sama. Keturunan kut sebab anak2 sedara ada yang mengikut tabiat ni. Beberapa orang sepupu Kak Long pun ada yang "melaga2"kan gigi semasa tidur.

3. Takut sesat. Kak Long memang payah kalau disuruh pergi ke kawasan yang kak long tak biasa pergi. Lagi2 kalau kena memandu. Eeeiii...takut sesat. kalau dah pasti nak arah jalan, barulah kak long berani nak pergi...alahai kena cari driver cepat2 ni ..ehehehhe.


4. Coklat. Apa jenis makanan atau barangan yang ada perisa coklat, Kak Long takkan tolak. Roti coklat, biskut coklat,kek coklat, ais krim coklat,chocolate bars, baju kaler coklat...eh baju tu barangankan?? etc etc...lalallalla.

5. Pantai . Suka duduk kat pantai merenung ombak laut, desiran angin tetapi takut utk mandi manda di laut...huhuhu...phobia Oii pasal pernah terminum air laut dan hampir2 lemas sebab tak dapat imbangkan badan..huwaaa kenangan di Redang takkan kulupakan.

6. Bunga. Suka sangat tengok bunga..perati bunga betul, gambar bunga dan segala yang berkaitan dengan bunga..ihiks...cuma tak ada orang yang bagi bunga jer ..alallalalala.

Oleh kerana permainan ini mengkehendaki kak long menyenaraikan bloggers yang terpilih utk di tag maka nama-nama dibawah ini adalah senarai terpilih yang dipilih secara rawak.

1. Noamie 2. Nziela 3. Ricky 4. KS 5.Hairie 6. Nizie


Rules & Regulations:

Each player of this game starts out by giving 6 weird things about themselves. People who get tagged need to write in a blog of their own 6 weird things as well as state the rules clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. After you do that, leave them each a comment letting them know you tagged them and to read your blog!



*masih lagi mencari jawapan untuk satu kepastian*

4 comments:

Noushy Syah said...

ahah...wooo cuke celat and munga yea..lallalala nti suh ehem ehem tu antakan utk Kak LOng, bole? Pash dapat munga n celat Kak LOng suh arr dia drivekan ke tepi pantai cambil mandi manda..a'aa xyah fobia2 sebab ada owang celamatkan kalau Kak Long terLEMASH ke..ngehhh...:p cayang Kak LOng..

Nziela said...

erkkk.. ada nama ziela la.. nak kena buat gak ker??? kih kih kih!

*kak long.. pesal tak dpt tekan tanda X kat tepi atas tu... huhuhu!

Zura@Kak Long said...

noushy..kak long rasa susah nak cari driver yg boleh bagi munger dan cokelat tu bila kita nak...package yg very limited ..ahaks


yuhuu ziela ..itula pasal..semalam server slow nak masuk blog ziela nak bagitahu tak sempat ..eheh sila silaa letak dlm blog ziela okey..sayang dia ..ihiks

Merakemas said...

Kak Long Cayang.....heheheheh
Terima kasih bergunung-gunung! Akak ni memang pelik yang amat sangat......suke segala coklat yang coklat, bunga coklat, baju coklat.....rumah coklat, kilang coklat tak de ke Kak Long....lawak jerrrrr.....Kalo cam ni, akak mesti suke cerita Charlie and the chocolate factory......Kad touch n go tu sepatut nyer kena rona coklat gak, supaya akak tak fobia nak gesek.....hehehehheh...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin