Tuesday, March 04, 2008

Cerita masak-masak

Tak ada cerita best hari ni ..so kita layan cerita pasal masak2 jer laa yer. Bukan main masak2 tau tapi cuma nak cerita apabila dah masak hari2...sampai kita tak tahu nak masak menu apa? ada tak korang rasa sebegitu? huhuhu mesti adakan?

Pagi tadi sebelum pergi kerja, masaklah dulu utk memudahkan mak kak long . Dengan Aim yng kadangkala buat hal tak nak tido petang, mak ada masa terhad utk masak makan malam ..so bila dah masak pagi tu ..senanglah mak panaskan ajer bila tghari dan petang.

Kalau kak long kerja pagi..balik dlm pukul 6, kak long mulalah memasak. Hmm hari2 ikan, ayam, udang, itu jer ulang alik ..sampai tak tahu nak masak apa lagi ...ehehheh. Weekend memang makan kat luar..dah malas nak masak weh...ahahahha. Klik2 website resepi kat net ni ..hmmm benda2 itu jugak..tak kuasa laa teman ni nak masak yang canggih2 manggih...bukannya apa..teman tak pandai..ekekek nanti jadi apa2 ntah.

Pagi tadi masak sup ikan merah...hmmm boleh tahan jugak rasanya ( akakakak masuk lif tekan button sendiri sampai bumbung) . Esok nak masak apa hah? hmmm rendang ayam? budak2 tu tak makan ler pulak!!

Oh yer..kalau nak masak pun kena masak 2 jenis tu..kalau masak yg pedas..kena ada menu tak pedas..ahaks ..itulah pengorbanan seorang wanita!! berkorban apa sahaja utk keluarga tercinta.

huhuhu sempena Hari Wanita Sedunia ...hidup Wanita!!Kita boleh !! semangat tu..ahaks.

6 comments:

forumer said...

Salaam alaikum w.b.t...

Apa kabar my dear kak Long? Harap sihat dan bahagia sokmo. Mmm masak eh, wat terliur ambe je. Pape pn masak baik2 yaa, ambe dok reti mana masak2 ni, masak nasi goreng, mee goreng, buat kek dan biskut pandai arr. Masak lauk mauk ni serah kat mak ambe je la, sementara dia masih pandai lagi tu hehe

OK Kak Long, higga ketemu lagi insyaAllah, selamat mengundi 8hb nih!! Selamat semua, wassalaam :)

Ainil said...

salam kak,
Ye la.. mmg betul, mmg pening mikir nk masak ape hari2, penah gak buat list menu utk 1mnth, tp x menjadi.Tp sjk keje sini, dah malas nk masak, hari2 mkn luar or tapau.wiken je br msk.Bile kita msk, ade budak kecik, mmg kena ade menu utk depa tu.biase la diorg mkn mcm sup and benda2 yg x pedas, tp bole lak komplen "ummi ni asik masak sup je!Buat la kari pulak!"??

cikgu panji said...

+ - + -, makan luar le senang.Hehehe.Masak ikut mood je..

mama ranggie said...

kak long,
tu pasal eira malas nak masak...kite yg jd tukang masak ni pening nak pk menu hari2 kan?lastly,makan luar ajelah...

Zura@Kak Long said...

Forumer --> wahh pandai masak biskut /kek ek?? eheheh leh ajar klong ni :).


Eira & Cikgu Panji-->huhuhu hari2 tak leh makan luar ler ..ada masalah teknikal..ahaks. Hujung minggu klong dgn mak ajer kat rumah kira oklah nak makan kat luar :-).

Zura@Kak Long said...

Ainil-->budak2 tu bila kita dh masak sup ..tak nak pulak makan..dah buat benda lain tanya sup pulak..last2 telur goreng, ayam goreng..itupun kdg2 byk soal lagi tu ..tak nak jugak makan...jenuh melayan.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin