Monday, May 18, 2009

Apabila auditor menjadi auditee...


Minggu ini minggu audit dalaman. Hari ini ada 2 tugasan mengaudit registrar office dan sebelah petang, nak audit purchasing department. Esok kena audit School of music dan School of Social Science and Liberal Arts. Jabatan sendiri akan di audit pada Rabu ini. Tak ada mood nak mengaudit sebenarnya tapi terpaksa demi menjaga standard dan procedures yang telah ditetapkan.

Auditor dan auditee kena bekerjasama bagi memudahkan urusan audit dalaman. Bulan depan, harapnya jabatan ini tidak menjadi pilihan auditor luar yang dilantik untuk di audit. Ihikss...

4 comments:

Abang Long said...

Pening dan seram bila kena audit.

Kak Zue said...

Abang Long-->nak mengaudit pun pening jugak sebab byk procedures...ehehehe.

zue said...

ni lah dia dah zaman ISO...'ini susahkan org'

Kak Zue said...

zue-->kalau semua jalankan kerja ikut prosedur tak menjadi susah cuma nak praktikkan tu kdgkala ada yg tertinggal dan jadi susah bila kena audit.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin