Friday, May 08, 2009

Ratu Hatiku II


Masa sekolah dari darjah 1 sampai ler tingkatan 3, mak setia membesarkan kak long dengan adik bersama-sama Abah. Tetapi dari tingkatan 4 sehinggalah tingkatan 6, mak bersusah payah sendirian memberi kami dua beradik makan dan pakai kerana Abah meninggal semasa kak long tunggu result SRP ( sekarang PMR). Masa tingkatan 6, rambut panjang, jadinyer maklah yang tolong sanggulkan rambut..ehehe manja gilerkan!! bukannyer apa..kak long tak pandai nak buat sanggul sendiri...ihiks. Bila dah masuk ITM, mak sorang2 kat rumah sebab adik masa tu dah masuk sekolah asrama. Kesian mak! tapi apa nak buat..kami sambung pengajian untuk masa depan kami bersama.

Mujurlah dapat pinjaman JPA dan dapatlah tampung perbelanjaan kak long di ITM. Bila kak long dah kerja, kak long dapatlah membantu pengajian adik di Universiti. Alhamdulillah, sekarang mak masih setia bersama kami berdua beradik dan cucu-cucu mak.

Kami sayang mak walaupun kami tak cakap direct kat mak. Kami percaya mak tahu kami sayang mak sehingga ke akhir hayat. Walaupun anak mak ni kadangkala degil tapi anak mak ni selalu buat juga apa yang mak suruh. Doa kami semoga mak dilimpahi rahmat Allah dan terus sihat walafiat. Ameen.


+++++++++++++++++++++++++++++++++

Hari ini, seawal 7:45 pagi, punyerlaa rasa hangat, sesak nafasku sebab...chiller penghawa dingin rosak! adehhhhhhhhhhhhhhhh sakit kepala wehh buat keje dalam panas ni. Dah bukak tingkap pun angin tak dak..uhuks..sabo jer ler. Berpeluh2 teman menaip entri ini sambil2 menyiapkan kerja2 yang ada.

3 comments:

AiRynnz said...

SALAM KAK LONG...

LAMA RASANYE RYN X KESINI..

HOPE KAK LONG SIHAT HENDAKNYA.

SAMPAIKAN SALAM RYN BUAT IBU KAK LONG YA... SELAMAT HARI IBU BUAT DIA ;)

P/S: thnx award tuuu...ryn baru dtang amik ni

Kak Zue said...

Airynnz-->Salam Ryn. Terima kasih walaupun lama tak singgah tapi ryn singgah juga akhirnya. InsyaAllah akan kak long sampaikan salam Ryn buat mak.

am said...

selamat hari ibu untuk semua para ibu...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin