Wednesday, January 17, 2007

Masam-masam Manis



Seawal 6.20 pagi, Kak Long dah keluar dari rumah untuk ke tempat kerja hari ini. Bukan hari ini sahaja , malah kalau Kak Long shift pagi 8-5, kak Long akan keluar awal sebab nak elak kesesakan jalanraya di pekan Semenyih, tapi minggu ini, bermula dari Isnin lepas, kesesakan yang berlaku seawal dari pukul 6.15 amatlah menggeramkan dan menyakitkan hati. Arghhh!!!sabo..sabo...tapi melihatkan manusia-manusia yang hanya tahu mementingkan diri sendiri memotong "Q", cilok sana, cilok sini, menyebabkan jalan yang ada 1 lorong saja menjadi 3 lorong, dan akhirnya orang-orang yang lebih awal "Q" macam Kak Long ini jadi terkebelakang, terkemudian . Kalaulah manusia yang tak reti bahasa tu ikut "Q" rasanya perjalanan akan lebih teratur ,walaupun lambat. Sakit hati betul....tapi apa nak buat, mungkin juga disebabkan waktu subuh masuk lewat sekarang ini menyebabkan orang yg keluar awal sebelum pukul 6, menunggu sehingga pukul 6 lebih untuk keluar dari rumah iaitu selepas solat subuh. Sabo jer la ....perjalanan yang memakan masa 40 minit menjadi 1 jam lebih...alah bisa tegal biasa tapi tahap kesabaran ada hadnya ...eheheh nanti jadi "hulk" baru tahu...

++Awal pagi lagi dah terasa macam makan limau masam...kelat pahit !! sabo jer laa. Mengalah lebih baik dari dari kena maki free dek pemandu lain ..yer tak??++

Walaupun awal pagi tadi terasa geram, marah, tak puas hati dengan kesesakan jalan raya yang tak pernah selesai, namun ada juga manisnya hari ini. Lawatan panel dari Lembaga Akreditasi Negara berjalan dengan lancar. Semua soalan yang diajukan dapat Kak Long jawab dan nampaknya ahli panel berpuas hati dengan jabatan yang kak Long terajui ini. Alhamdulillah, moga-moga kelulusan akan diberikan untuk semua kursus yang dipohon.

Bulan depan, ada lagi lawatan dari LAN untuk program yang lain...bersedia sajalah dengan doa panel yang datang tak banyak kerenah..

++Mujur ada jugak manisnya hari ini++

No comments:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin