Monday, April 09, 2007

Adehh...sakitnya


Sebelum subuh dah sahur,tapi kenapa laa gastrik menyerang diawal pagi ni? Iskk sakit la pulak perut ni..pedihh semacam. Tak nak bukak puasa. Disamping membayar semula hutang puasa sebelum ini, kesempatan ini di ambil utk berdiet..huhuhu...cepatlaa sakit ni hilang!! Kalau tak kerana komitmen terhadap janji pada diri sendiri, kak long akan makan ubat..tapi bila teringat cabaran itu, kak long tahan jer sakit ini...apa nak buat ini..makin lama mengadap pc ni..makin sakit. Kalau tak mengadap pc...surfing cari info..tak jalan la pulak kerja. Isk...kena stop dulu, nak jalan2 keliling bilik nak kurangkan rasa sakit...


ps: Terima kasih kepada Rick kerana sms yang Rick hantar semasa kak Long sedang kesakitan amatlah dihargai. Kak Long dah okey. Niat untuk berpuasa terpaksa dikorban. Itupun setelah dipujuk oleh sidia. InsyaAllah akan diganti dilain hari.

6 comments:

noamee said...

kak long...jaga kesihatan juge...klu puasa tp badan sakit nanti tak dpt apa2 plak...insyaAllah...arap2 sakit kak long reda dan dpt teruskan puasanya...

Zura@Kak Long said...

Mie...kak long terpaksa juga buka puasa. Alhamdulillah ok dah ni

Equilibrium said...

klong tak sihat ker???alaaaa...jgn paksa diri kalu x sihat...nanti seksok leh posa lagik...tunggu saya balik n kita posa sesama k...alalalaa...tek ker ek akak...saya nak mintak diri jap...study.... muah

Zura@Kak Long said...

kishh pp equil yg comei :). Kak Long dah ok dah. Pagi tadi jer sakit yg amat..Alhamdulillah setelah minum susu , sakit dah ok.Thanks dear

Equilibrium said...

kiss pp akak sama lah...mmmuuuaaahhhhh...pray fo rme k

Noushy Syah said...

Alaaa cian Kka LOng tak sehat yea, well kak Long mmg ade gastric ke? Kalau kak LOng nak puasa before mula biasakan mengambil MMT atau mist magnesium trisilicate then minum susu then masa berbuka jugak minum MMT maybe 10-15mls to neutralise your stomach lining,insyaallah Kak Long.Apa2pun harap Kak LOng dah ok yea..

BTW my server ade probs with YM, tu yg xbole Ym kak Long..temporarily I hope..windu plak kat Kak LOng..

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin