Monday, April 02, 2007

Stress Ke??


Iskkk....seminggu tekanan darah kak long tak turun-turun sampai doktor kasi ubat untuk 2 minggu . Selepas 2 minggu, doktor akan monitor lagi "blood pressure". Adehhh....apasal la pulak boleh jadi macam ini. Biasanya kalau demam, selsema ke..baru bp naik, tapi itupun untuk sementara jer. Ini dah berlarutan dah ni. Agaknya dok fikir pasal kerja dan pasal dia ke? atau pasal persiapan utk majlis ..ataupun pasal orang sekeliling?? stress ke aku ni?? rasa tak stress tapi cam stress.



Relaks kak long..relaks...jaga diet tu ..makan ubat, berdoalah kepadaNYA (pesanan pada diri sendiri)

5 comments:

noushy syah said...

kak Long...harap2 kak long lebih calm down dengan keje dan situasi terkini...maybe kak long kena mula berhati2 menjaga pemakanan, sbb dalam keadaan sekarang kak long dah punyai HBP dan dah mulai menggunakan ubat2 tertentu...mustahak nanti kalau kak long dimasa mendatang preggie boleh membawa banyak masaalah...serba sedikit ttg healthy eating habits/diet hehhee bole rujuk dlm blog noushy SBT..hehhee promosi plak tikit ngehh..

p/s maybe genetic ke kak Long, dlm fmly ade sesiapa yg HPT?Apa2pun kak long banyak rehat mentally yea...cambil mkn ubat2 tu..

TJ said...

main tenis la ... hehehe

TJ .. lawat la blog aku ek ..

Zura@Kak Long said...

noushyyy...my mom mmg ada HBP. Mungkin jugak genetik sbb my auntie semua ada HBP. Anyway...kak long amalkan strit diet skrg ni ...fruits, multivitamin and supplement food jer.


TJ....abby dah pegi ke sana dah ...huhuhu tenis lagi tu ...

H@iRiE said...

kesiannya k long...cuba k long minum cecair klorofil dari yang di ambil dari daun alfafa.makcik hairy pun ada darah tinggi tapi sejak minum 'air hijau' tu darah tinggi dia dah ok. ada jual kat farmasi.

kujie said...

Kaklong..sy ade tekanan darah rendah..mak sy ade gak..keturunan kot...penyakit ni tak glamer mcm darah tinggi..tp kesan dia sama le juga...leh pitam arr

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin