Friday, June 22, 2007

Valid lagi ke?

Semalam kak Long EL sebab terlupa nak mintak cuti minggu lepas. Lesen memandu Kak Long akan tamat tempoh pada 24 June, 24 June tu hari minggu, mana ada pejabat JPJ atau Pejabat Pos yang bukak hari ahad kecuali kat Kelantan, Trengganu dan Kedah kan?? ihikss. Kalau nak pergi hari ni, byk kerja nak dibuat sebelum hujung minggu, jadi semalam la kak long cuti. Anak sedara sampai tanya " mak long sakit ke?" "Kenapa tak kerja "? ahahahaha...ni semua pasal 2 minggu lepas tu dia dok tengok mak long dia ni asyik MC dan makan ubat.

So, sesapa yang baca entri ni, yang mana ada lesen memandu kereta, motor, lori, keretapi atau kapal terbang tu, sila periksa lesen anda, ntah-ntah dah mati last week...ekekekek. Beringatlah sebelum terkena saman ek. Susah Oooo kalau kena saman...dari bayar saman, baiklah belanja kak long makan satay ke ?? ye tak..ahaks...


Cukup sampai di sini yer sayangku, esok -esok sambung lagi, meh kita buat kerja!!! ehehehe

8 comments:

iEn said...

wikikik!! besday lesen ien lak bulan 7 nieeh.. mintak2 laarr jgn terlupaa.. huhu!

Zura@Kak Long said...

iEn-->letak reminder kat dlm handphone ler ..eheheh

Abang Long said...

Terima kasih kerana mengingatkan. Tapi lesen abang long tamat bulan 11.

Zura@Kak Long said...

abang Long--> Kita perlu saling ingat mengingatkan :-). Kalau bulan November, kena letak reminder cepat2..nanti mahu terlupa jugak sbb ingatkan lama lagi..ihiks

sayda said...

lesen sayda valid till 2008 woo..hebat kan?
haha..

sini pun drive gak.use the same license.neway, njoy ur weekend kaklong syg ;)

n weekdays too.
i'm away for a while.
dont miss me too much k.
muax!

Zura@Kak Long said...

sayda--> ni mesti ambik renew 5 thn ek ?? ehheheh...elok2 gi
holiday tu okey.
Ingatkan balik cuti ke mesia...

Weekend ni kak long kerja ..ihiks

Hannan said...

hye, salam dari moscow... heheheh.. kite punye lesen pon dah nak abis dah bulan ni... tapi x kesah pon sbb x drive kat sini.. anyway.. salam kenal..

Zura@Kak Long said...

Hannan-->salam Dr. H ..eheheh nanti balik malaysia mesti kena renew lesen tu kan?? ihikss

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin