Thursday, April 03, 2008

Kerja oh kerja Part 1


Oh gosh!! ya ampun...tengok buku-buku yang dah disusun atas lantai tepi rak2 buku , atas troli, dan atas meja menyebabkan kak long dah mula risau!!. Oiii sempat ke habis susun before end of April ni ..banyak rak lagi belum sentuh...ni baru class A-G. Classification H belum lagi habis baru separuh..Class ada sampai Z...mak aiii!!Huhuhu 4 orang kerja dalam masa 3 jam baru habis 1 rak. Bila dah usik buku2 yang tersusun ikut Dewey itu kepada susunan ikut LC...mak aiii kena plan betul2 nak budget ruang rak yang diperlukan. Akak dengan geng2 lain, Dee, Hana, Niza, Wendy dah naik berpinau mata sebab tengok call number kat buku. Sudahler kami ni tak cukup korum..kerja pulak melambak..sabo jer ler. Apa-apapun kami kena redah jugak!! Esok sambung lagi..yehaaa..Girl power!!!! huhuhu. Buat makcik tu yang hana kata buat macam tak reti bahasa jer bila disuruh..pandai2laa ek fikir sendiri ..bak kata Nabil dari Raja Lawak " Lu pikirlah sendiri"

4 comments:

natrah said...

Kak long,

best la dpt kerja kat library...byk buku..cuma kalau dah kerja mesti tak sempat nk baca buku2 tu kan? sian kak long..berat oooo buku2 tu kan..anyway apasal byk sgt buku2 yg nk susun balik...baru beli ke buku2 tu?

Noushy Syah said...
This comment has been removed by the author.
Noushy Syah said...

Kak LOng..makan buku, rehat buku, tido buku..lolz!

The newly transferred 'makcik' rite?
:)

Ainil said...

salam kak zu..er..harap2 akak n team dpt menghabiskan shelving tu spt yang dijangkakan..agak ngeri juge bunyinye tu...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin