Tuesday, October 13, 2009

Perlukah rumah terbuka

Akak dah buat open house? akak dah lama tak buat open house dik. Jemputan open house pun tak ada tahun ni..ehehehe. Selalu akak cakap, kalau ada niat nak ziarah rumah akak, telefon atau bagitahu jer, InsyaAllah kalau akak ada dirumah, silalah datang. Perlukah ada rumah terbuka, baru kita nak ziarah rumah saudara mara atau kawan-kawan kita? Kalau ada masa, kewangan mengizinkan untuk kita "travel" dan niat untuk bertemu dan mengerat silaturahim, tak perlu kut ada jemputan baru nak pergi.

Ini hanya pendapat akak untuk orang perseoranganlah. Kalau orang2 penting, YB2,VVIP, VIP, tauke2 business yang nak meraikan rakan2 serta menunjukkan skil "corporate social responsibility " mereka, wajiblah mereka adakan rumah terbuka dan tak semestinya raya baru nak buat terbuka kut..bila2 masa pun boleh..ihiks.

2 comments:

Diarihatiku1976 said...

kalau dulu-dulu.. boleh aar.. tapi sekarang takleh gitu... semua tak kenal jiran dah.. jemput baru datang.. setakat nak datang tak dijemput takdelahhh... senyum-senyum jelahhh...

Zyma Saad said...

Perlu.....perlu.
Ada mcm2 makanan.....baru best.
:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin