Saturday, June 17, 2006

Jammed di Petang Jumaat



Sesapa yang pernah lalu highway Connaught, mesti pernah terperangkap dlm kesesakan ..jammed!! tapi Ju dah biasa sangat...ehehe dah tak heran...sesekali terperangkap sebab bila balik pukul 7...sure la tersangkut bila nak U -turn masuk menghala ke Kajang. Gambar-gambar nih Ju ambik petang semalam...jalan 2 lorong dah jadi 4 lorong ..nie yg dari arah Bandar Tun Razak dan Bandar Tasik Selatan..

Yang ni pulak ...cuba tengok kat sebelah kanan tu ...adehh...panjang tu ...itu nampak sikit jer ..yg itu dari hala Federal Highway, Sg besi etc..bila bertembung kat simpang exit dari bandar Tun Razak..dah jadi 6 -7 lorong.

Bila nak masuk semula ke highway Connaughtyg 4 lorong, semua dok berebut-rebut..siap potong "Q" tak reti nak bersabar . Ju relax jer ...eheheh ..bukan nak kejar apa pun kat rumah tu ... eheheh tapi ...kekadang " hangin" gak bila ada driver yg kurang ajar ..selamba jer potong Q dgn gaya maut dia !! sabar ..sabar. Dalam pada bersabar tu ...tetiba cermin kereta semakin berkabus...uikss...apasal ni ...jeling kat panel aircond..sekali imbas ok jer ..adehh...terpaksa la turunkan cermin tingkap. Tak berani nak jeling lama2 kat panel tu sebab kereta semua merangkak bumber to bumper ..silap pandang ..terlanggar lak nanti.!


Bila dah lepas dari kawasan sesak , baru aku terperasan...laaaa eh!! bila pulak button A/C ni ter OFF...yg aku ON tadi tu angin jer ...ehehe patutlah ...ingat kan aircond kereta rosak...fuh!! lega . Alhamdulillah...selamat gak sampai kat rumah ..walaupun ambik masa 1 jam..biasanyer 40 minit jer ..ihiks ..itulaa kehidupan di KL ni ...alah bisa tegal biasa ...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin