Friday, August 11, 2006

Adeh...

Photobucket - Video and Image Hosting
Semalam pergi pejabat pos .
Memula masuk ..tak bawak alamat penerima surat
Adeh...keluar lagi pi kat kereta..ambik alamat.
Masuk lagi post office..tulis alamat.
Ingat dah ok la ...terus berbaris nak beli stem dan registerkan surat tu pasal ada dokumen penting.
Berbaris dlm 10 minit, stem dah dapat...resit register pun dah dapat.
Beralih ke tepi kaunter utk lekatkan stem.
Terus capai botol gam kat tepi kaunter.
Kita terus la bukak tutup botol dan tonggengkan muncung botol ke stem
Waaaaaaa...apasal tak ada filter kat botol gam!!!
Abih tumpah gam kat atas stem...atas sampul surat.
Adehh.....kecuh arrr ...kelam kabut
Mintak tisu kat kerani post office tu.
Nasib la kerani tu friendly...terus bagi dan tanya apa jadi??
" Gam tumpahlah..." . Sambil tu terus lap gam dgn tisu.
Cepat lak gam tu kering ...dah la melekat2 tisu kat tangan ...adehh mak tolonggg
Mujur la tak koyak stem tu ..dah lembap dgn gam ..adehh adehh
Seluar pulak tak ada poket ..mana lagi nak pegang duit balance beli stem tadi...
mana lagi nak pegang resit surat register.. sabo jer laa
Mak pulak tunggu dlm kereta jer ...
Adehh malunyerr ....cam tak pernah guna gam laa pulak.
Nak kurangkan malu....konon senyum kat nyonya kat sebelah ...
hampeh arr ....nyonya tu buat dek jer ...siap tengok kat aku cam aku buat salah besar
Dah lekatkan stem...lap sikit2 kaunter tu ...hulur surat kat kerani pos tu ...
Aku terus keluar tak tengok kanan kiri dah ...
Masuk dlm kereta...start enjin terus nak balik.
Adehh..lupa lak belum makan tengahari...tengok jam dah kul 2.30.
Mujurlah anak2 sedara yang ikut tak bising.
Makan kat bawah pokok dengan angin sepoi sepoi bahasa ...ahaks ...
kalau dengan pakwe ok gak..ni dgn mak dgn anak2 sedara ..kira ok gak la..
ehehe dari makan sensorang yer tak??
dah lepas asar , masuk dapur masak utk makan malam pulak...
siput masak lemak , ikan goreng cencaru, sayur brokoli goreng dgn udang menjadi santapan kami sekeluarga malam tadi...sedap nyer ...ahaks ..masak sendiri..puji sendiri...alalalalalaa
Photobucket - Video and Image Hosting

6 comments:

shunjike7 said...

erm sedapnyer lauk pauk yg kak long masak...rindunya nak makan masakan malaysia

Zura@Kak Long said...

alahai kesian dia rindu dgn masakan malaysia ek. Sabar la yer...kalau boleh masak..cuba la masak..ehehe

-KhaL- said...

banyak tol dugaan nak tampal stem ehh
:P

Zura@Kak Long said...

ekekeke itu la pasal...cobaan dan dugaan tu ...ahaks..

Mersik said...

Alaa zura , tak pe..Itu seme dugaan..supaya lain kali lebih berhati2 dan berperancangan gitu hik hik..

Hmm sedap nye bau masakan tuh..rasa skit..hik hik..oops silap..rasa banyaakkkk..gegegegege

Zura@Kak Long said...

eheheh betul tu pokcik...nak kata tak rancang..dah rancang..tp biasalah ek! kadang2 lain yg terjadi...ehehe..rasa bau jer ke ? tak nak rasa masakannya ke?? eheheh

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin