Sunday, August 06, 2006

Hari ini dan semalam

Semalam

Giliran kak long utk bekerja. Awal sampai sebab jalan tak sibuk. Students ramai la pulak semalam ..maybe because exam week. Masing-masing rajin nak baca buku...eheheh. Iyola tu....ada gak yang dating kat library. Budak2 sekolah mmg cam gitu la kan...eheh terkenang lak dulu2 masa sekolah dating kat library tapi bukan kak long , course mate la ...siap depa dah beranak pinak dah..Ihiks!!

Anyway..sambung lagi citer kerja la ek. Hari-hari biasa kak long memang jarang duty kat kaunter cuma sesekali jer cover utk staff. Tapi bila giliran keje weekend, kak long duty kat kaunter. Kira all rounder gitu...ihiks. At least kita faham situasi staff lain yang keje kat kaunter tu...susah nak layan customer ni .
Macam2 hal ..macam2 ragam. Semalam kesabaran kak long diuji lagi ..bukan tak pernah di uji tapi dah 15 tahun keje kat sini..ada jer dugaan dan cabaran. Renovation sedang berjalan di blok ni..tapi bukan dept kak long...depa nak tambah science labs kat bawah blok ni...aiyooo bisingg jgn kata la dgn drilling yg non stop.

Tetiba jer ada contractor luar tu datang mintak izin buat keje kat floor ni..termasuk gak computer lab kat atas . ok la tu ..buat la keje tapi dah cakap dah..kul 1 library dgn lab akan tutup. Mamat tu kata ok ! kita pun senang la hati. Tup tup...Kumar dari computer dept turun kata contractor mintak tangguh sampai kul 5.Giler ke apa?? nasib baik laa kumar kata no way!! dah la tk ada notis awal dari management, kami boleh stay back sampai kul 2 jer. Arghh...sabar jer la ..nasib laa tak ada plan apa2 semalam. Tepat kul 2, kami suruh mamat indon yg kerja tu ...kemaskan barang . Nasib baik Kumar sanggup tunggu mamat tu habis kemas dan kak long boleh kunci main entrance sebab dia akan kuar ikut pintu belakang. Sabar jer laaa....selalu sgt cam gini.


Hari ini

Pagi-pagi lagi sebelum kul 9 dah dengar drilling. Adehhh dah lali dah dengan bunyi bising tu sejak 2 bulan lepas. Kejap ni tadi, ada lecturer ke student ke ntah tak kenal, masuk tanya siapa incharge kat blok ni...pasal dia kata dia ada kelas dan bunyi bising tu ganggu kelas tu.

Aiyaaa ...kak long incharge kat library jer ...bukan keje2 renovation tu . Hmmm....cam mana laa pihak yg bertanggungjawab dgn keje-keje renovation ni tak rujuk timetable part time classes utk dip. logictic rasanya. Kesian arr depa...tapi kak long tak ada kuasa nak suruh depa hentikan keje. Contractor tak salah sebab depa nak siapkan keje ...yg jadi masalah pihak pengurusan laa ...nasib nasib. Siaplah kena komplen tu nanti..


No comments:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin