Tuesday, August 07, 2007

Alasan...

Kenapa agaknya kadangkala kita cuba mengelak dari bertemu rakan-rakan lama(semasa belajar). Entahlah kak long rasa tak kuasa nak jumpa dengan orang apatah lagi bila kak long kena travel! Kalau orang datang ke rumah sembang kejap2 tak mengapa tapi kak long tak suka sungguh pergi ke rumah orang lain. Tak ada mood langsung nak sembang-sembang, gossip-gossip dengan kawan-kawan ( kalau dah bermalam mestilah ada gossip2 kan!!) iskk...banyak kali dah bagi alasan tak nak pergi gathering...biarlah orang kata kak long sombong ..tapi kak long rasa bukan sombong kut...ehehe sebab kalau jumpa memang akan tegur cuma malas nak jalan-jalan2 sekadar nak tengok rumah baru orang...jauh pulak tu ...ya ampunn...tak kuasa sungguh laaaaa. Malas !!! dah rancang nak shopping dengan mak ..so kawan boleh tunggu ...ihikss..jahatnya aku...korang mesti marah kak long kan?? kan?? eheheh kak long ni suka buat hal sendiri laa ..cam mana ek!!

Nota buat kak Gee,kak Chah,Wan dan tuan rumah Ha..maaf tak dapat pergi...jgn marah ek!!Lain kali Zu singgah ke sana, InsyaAllah.Hehhehe depa mana tahu blog ni wujud!!

6 comments:

Abang Long said...

Ayahanda abang long baru singgah kerumah, ceria nampaknya. Sebabnya, dia ke Singapore, ada perjumpaan dengan kawan - kawan lama yang dah 40 tahun tidak berjumpa. Hampir kesemua tetamu yang berjumlah 50 orang, berada diluar Singapore.

Noushy Syah said...

I personally love to meet oldmates especially those who closed to me during high school and univ. but gathering should be done formally...ngehh, not going to the house..

p/s setuju cam Kak LOng, nak jalan jauh2 just to see their new house, eeeeeeee xkuasa!! Perhaps other solid reasons would be considered!

Jie said...

Kak Long..kadang² mmg kita rasa mcm tu, tapi kadang² bila berjumpa kita rasa lagi gembira....utk yg lama tak jumpa la..tapi kan..kalo tak selesa....pilihan kita kan nak pergi ke tidak...


psl gossip2 ke ape tu..bergantung diri kita gak..kalo kita dok diam je...tak ckp apa2 tak de la gossip...ckp yg perlu..kena beringat2 je la..

Shahh @ Jaja said...

agaknya semua orang merasai benda yang sama... jaja pun camtue gak... hehehehe

kakLuna said...

kalau banyak 'cara'(nak kene gi umah orang bagai) saya pun berat jugak. tapi kalau formally organized, saya pegi la tanda penghargaan org dh arrangekan kita jumpa kawan2 lama.

paling syok, jumpa kat kedai makan :)

Zura@Kak Long said...

abang long --> formally organized gathering tak pe kut...cuma masa ini sy mmg tk ada mood nak gather2.


Noushy--> kawan2 ni mmg suka gather2 kat rumah masing2 ..tp malanglah dpt kawan cam kak long yg tk suka . Ada kenduri ke apa ke tk pe ...cam noushy kata solid reason ek :-)..ehehehe.. U read my mind ek

Kak Jie-->semua org mmg ada pilihan ..so kak long pilih tk join depa this time..huhuhu bukan pasal gossiping tu jer tp tak mo paksa diri sendiri buat sesuatu yg tak disukai.

Jaja--> yeayyyy...kita sama ke?? ahaks


Luna-->betul tu ..formal gathering can be considered, tp yg informal ni kena tgk keadaan dan masa

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin