Saturday, August 18, 2007

Lagi-lagi pasal Kak Long...

Sejak rehat dari dunia blog selama 4 hari ( macam lama beno ek..ekekkeke). Kak Long dah berhutang 1 tag dari Roshatika Nasib baik ingat sebelum away lagi ..baiklah kak long buat. Apa tag yang Ros mintak kak long buat ek?? adehh boleh lupa pulak detailsnya ...japp..jap pi jenguk blog ros kejap ...eekkekeke boleh ek..tungguuuuu.
Haaaa..dapat dah( selepas 1 minit lebih sikit pi jengah blog Ros.eheheh. 8 perkara mengenai kak long!! selain dari apa yang semua dah baca kat profil kak long di blog ni..apa lagi laa 8 perkara tentang kak long ni hah?? kejap ek...fikir kejap...errr okey, kita fikir sambil menaiplaa, cepat sikit..ihiks.



Perkara 1 :

Kak long adalah orang pertama dikalangan sepupu2 dan adik beradik yang dapat jejak kaki ke Menara Gading. Itu yang kak long tahulah,kalau sepupu sepapat, sedara bau2 bacang tu tak kira laa sebab kak long tak kenal...ehehehhe. Alhamdulillah, ingat lagi mak dengan akak sepupu yang bekerja di Sungai Way, Selangor hantar kak long ke Sekolah atas bukit di seksyen 2 , Shah Alam tu naik bas jer.dengan mengangkut beg yang sederhana beratnya...orang susah masa tu , mana ada kereta lagi. Bantal utk dok asrama pn beli kat asrama tu. Huuhuhu sebak bila ingat kisah lama.


Perkara 2:

Amatlah phobia dan geli geleman dengan ulor..eheheh ada yang tak faham ke ni apa ulor tu ?? ular laa !! Kak long very the takut dengan ular. Kalau ada yang sua ular plastik pun ke kak long ,mahu demam seminggu kut ...huhuhu tolongg jangan buat gitu kat kak long yer..saper buat kak long sumpah!! ahaks .


Perkara 3:

Selain dari ular, binatang lain yang paling kak long geli tengok dan nak pegang ialah anak kucing yang baru lahir tu termasuklah tikus sekali ...huaaaaa , kak long pernah jatuh tangga ( rumah kampung) dek kerana geli dengan anak kucing baru lahir ( yang masih tak celik mata) di suakan ke muka kak long oleh makcik kak long di kampung..huhuhu mujur tak patah riuk kaki tangan sebab jatuh tangga...eheheh. Alhamdulillah dapat korang baca cerita ni lagi ...Cacing, lipas no problem..eheheh belagak kejap.


Perkara 4:

Sejak form 4 dah hidup berdikari dengan mak saja sebab abah meninggal dunia semasa kak long tunggu keputusan peperiksaan SRP masa form 3. Sebab tu kak long memang rapat dengan mak macam kawan . Adik pulak form 1 dah "away" di asrama( kak long form 6 masa tu )..eheheh manja laa dengan mak lebih sikit.


Perkara 5:

Kak Long ni pendiam dengan orang yang kak long belum berapa kenal. Tapi kalau kat cyber ni lain pulak ek..peramah jer (perasan jap...ekekekek). Kalau dengan jiran2 yang jauh tu kak long senyum jer ...jangan orang kata sombong pulak ek..ehehehe.


Perkara 6:

Selalu merendah diri, tak suka demand!! tak percaya?? kak long baru dapat "reserved parking lot" sedangkan orang lain dah berkurun2 dapat ...ehehhe sebab apa?? sebab kak long tak suka nak bising2. Kalau orang bagi, kak long terima, kalau tak ada, diam jerlah. Begitu juga dengan akses panggilan telefon keluar kawasan. Oleh kerana sekarang kak long kena sentiasa berhubung dengan staff di Kuala Trengganu, maka kak long terpaksalah minta logistic and maintenance dept upgrade access code...huhuhu sebelum ini, kak long buat panggilan ke handset budak2 di Tganu tu ..ehehehehe. Officer yang jaga pasal telefon ni cakap, "kenapa ko tak mintak access ni sebab ko kan ke head of dept"...ehehehhe kak long jawab, " tak ada keperluan". heheheh korang jgn marah ek..kak long masuk lif, tekan butang ke atas dengan sendirinya ini...ahaks.


Perkara 7:

Rimas apabila berada di kalangan mereka yang merokok. Huhuhu, tolong...aku lemas. Di larang merokok di depan, belakang, kiri dan kanan kak long okey...terima kasih.



Perkara 8:

Suka membaca tetapi amatlah jarang dapat membaca walaupun dikelilingi buku2 dari setebal setengah inci ke lima inci . Sebab apa?? sebab dah malas tengok buku kut...ehehehe kecuali novel..kak long akan cuba habiskan dalam masa 1-2 hari ..ehehe sampai pukul 3 pagi pun boleh membaca lagi tu ..ehehehe .



Uikss...habis dah?? berjaya jugak selesaikan tugasan yang Ros berikan. Ikutkan kak long kena tag 8 orang yang lain, tapi kak long rasa cukup sampai disini yer sayang!!.


2 comments:

Abang Long said...

sejak zaman tag-men-tag ni, semakin terdedah "rupa" seseorang, tapi yang penting kejujuran.

shunjike7 said...

ngan Ulor plastic pon kak long takut jugak? uikkss tak jadi nak bagi hadiah ulor kat kak long

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin