Wednesday, August 26, 2009

Kuih gunting

Main tibai jer letak nama ni...dulu2 mak selalu buat kuih siput, adunan sama tapi kelmarin masa off day, tetiba rajin nak buat kuih ni tapi acuan kuih siput tak ada ..so guna gunting jer. Bukan untuk raya sebab lama lagi raya nyer. Kak Long buat sikit untuk kudap2..ehehehe. Sendiri buat, sendiri makan. Rasanya? bolehlahhhh...yang pasti ianya rangup..ihiks.

Muka Nur Dini macam orang sedih jer..ehehe letih puasa tu




muahahaha bila dah bancuh tengok2 penggelek tinggal kat rumah kampung...pakai jer apa yg boleh..orang kata tak ada rotan, akar pun berguna..



Muka mak tak boleh nak siarkan kat sini... Bersila kat lantai lagi mudah..ihiks


Menggunting cepat, nak menipiskan adunan yg lambat sikit..


Inilah hasilnya setelah di goreng..
Maaf yer, resepi tak ada, resepi dia kami main agak2 jer ..kalau berminat, cuba cari kat laman web resepi lain yer.

4 comments:

arsaili said...

salam ramadhan kak long moga kali ini membawa seribu erti...

ya puasa yg lalu hospitalised, so puasa kali ni on medication...

sedapnya biscuit tuh

kak long zu said...

Arsaili-->Salam Ramadhan. Semoga tahun ini kita dapat berpuasa dgn lebih sempurna. Take care yer.Ameen.

<< s| tED| >> said...

kuih gunting.. selalu buat time raya je lah...

salam kaklong!

Kak Zue said...

sItEDI-->org buat masa raya jer..tapi kak long rajin buat utk makan lepas buka..ehehehe

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin