Tuesday, September 29, 2009

Beraya bersama moyang Chu

Layan gambar2 semasa pergi beraya di rumah nenek saudara kak long / moyang kepada anak2 saudara. Satu2nya nenek saudara yg masih ada
Tengok Nu'aim yang tak sabar2 nak beraya..enjoy betul dia..ehehehe
Dengan Nyang Chu
Nursyafiqa, Nasyirat, Nabil dan Nurdini dengan Moyang Chu
Lepak2 sambil tunggu air...ihiksAda kerusi tapi duduk lantai lagi nyaman sejuk..adik, adik ipar dan Nabil

Tak perasan pulak sampin si nabil dah lucut..ehehehe

Nu'aim yang kena peluk oleh Atuk Shahril...ehehe muda tapi pangkat atuk

Si Aim dengan pakcik2 dia ..ahahaha muda pakcik2 sedara dia ni...

Nak balik dah..lepas ni nak pergi mana pulak?

9 comments:

Abang Long said...

Berapakah usia Nyang Chu ?

Tolong jawab soalan ini. APAKAH KUIH ATAU JUADAH YANG PALING DISUKAI SETIAP LEBARAN ?

TERIMA KASIH :)

Zyma Saad said...

Uikssss....acara beraya dari rumah ke rumah open house tak abis lagi ye.
Best....best..
Makan byk2 ye....

wilda said...

nampak meriah! :)

zue said...

salam kak long,
rasanya sethn skali kita gi umah sedara kita. samada kenduri kawin maupun hari raya.

Kak Zue said...

Abang Long-->kuih kegemaran saya ke? saya tak kisah sangat..semua kuih saya belasah..ahaks. Saya suka masak daging goreng satay setiap kali raya..my favorite tu ..eheheh.

Kak Zue said...

Abang Long ---> tertinggal pulak jawapan yg ini.Nyang Chu nyer umur tak pasti tapi hujung 70an. Dulu2 dia suka buat macam2 jenis halwa utk hidangan raya tapi skrg ni dia dah tinggal dgn anak dia kat Keramat..tak berapa sihat dan tak boleh makan manis2..tak pastilah apa kegemaran dia sekarang.

Kak Zue said...

zyma-->mana ada open house. Gambar2 tu masa 1st day raya minggu lepas. Memang jadi tradisi ziarah famili2 terdekat masa raya di kampung.

Kak Zue said...

Wilda-->memang meriah, alhamdulillah.

Kak Zue said...

zue--> betul jugak kata zue tu. Kami kat kg sedara memang ada yg jumpa bila balik kg sesekali tu tapi tak de la meriah macam masa raya :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin