Wednesday, September 09, 2009

Mengimbau Nostalgia

Semalam kak long tak sihat, sambil duduk di sofa kak long bukak album..bukan album lagu tapi album gambar. Terlihatlah wajah Abah yang dirindui yang telah lama pergi. Dulu Abahlah yang sibuk semasa bulan Ramadan dan sibuk membuat persiapan nak raya. Kenangan terindah yang tidak mungkin dapat dilupakan. Al-Fatihah buat Abah.



Mak dan Abah yang dikasihi

Setelah diijabkabulkan sebelum majlis kenduri

Sebelum fofo rosak teruk, lebih baik disimpan secara digital


Majlis persandingan II. Foto mak bersanding berbaju kurung tak pasti kemana hilangnya Dua beradik bersama Mak dan Abah

9 comments:

kuina said...

wah kak long.. seronok la tgk gambar antik mcm nie...

Suzi said...

ada lagi gambar2 tu..betul tu , kena simpan secara digital juga...

bila tengok gambar org yg dah takde, rasa sayu je..kan...andai dpt ulang saat indah bersama....

sI tEDI said...

alahai.. betul2 nostalgia...

Al-fatihah untuk mereka yg telah pergi

Kak Zue said...

Ku Ina-->sesekali kena tengok gambar2 antik ini supaya tidak lupa akan saat2 manis itu.

Kak Zue said...

Suzi-->memang sayu bila mengenang saat manis bersama yang tidak cukup lama tapi worth it. Alhamdulillah

Kak Zue said...

s|tED|-->memang nostalgia

Zyma Saad said...

Sangat2 nostalgia!!!!
Gambar lama jgn dibuang......ini boleh dijadikan sbg bahan bukti ttg cinta kita. Hihihihihi....

:)

Kak Zue said...

Zyma-->kak long mmg simpan semua gambar2 lama yg masih boleh diselamatkan ..dan gambar2 baru pun kena simpan utk masa hadapan :)

Zyma Saad said...

Salam Kak Long Zue....

Sila dtg amik KAD RAYA kat blog sy tau.

Take care. :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin