Friday, May 25, 2007

Macam-macam cerita (2)




Cerita 1

Hari ni nak pergi ke KL selepas kerja . Yess..ada date!! ahahaahh date pebenda...kak long nak tunggu anak sedara kak long yg balik dari MRSM Balik Pulau tu di area Mydin yang dekat dengan Puduraya tu. Semalam dia sms kata bas Maktab akan hantar ke KL. Ikut rancangan bertolak dari sana pukul 3, jadinya akan sampai KL pukul berapa hah?? 5 jam sampai ke? ..iskk...balik kerja pukul 5, kalau turun KL , sebelum kul 6 dah sampai ..mak aiii 2-3 jam nak tunggu bas sampai ni...mana pulak nak pergi sementara tu ?? nak balik dulu, mengabihkan masa pulak nak patah balik...hmmm parking kat bangunan sinar suria dekat mydin tu ok ke tak?? ahahaha saper nak jawab ni ...


Cerita 2


Dear all,

The Internal Audit Preparatory Meeting is confirmed as follows:

Date: 25th May 2007 (Friday)
Time: 3pm
Venue: Boardroom

Updated Internal Audit Schedule attached.




aduhai...lemah semangat teman bila tgk email ni...isk iskk...bila bukak schedule, teman jadi leader utk team 2? uwaaaaaa....tak mo ..tak mo...walaupun dah byk tahun kena jadi internal auditor , tapi kali ini malasnyer rasa ...dah ler jadi leader, kena tunjuk rajin ...eheheheh. Rasanya baru jer last year punyer audit..ni dah sampai masa lagi ke?? dalam team teman, ada 2 org jer yg tak busy sgt , teman dgn sorang lagi dari finance dept...tp kadang2 teman dgn dia pun busy gak. Yang 2 org lagi tu mmg selalu busy...out of the office manjang...hmmm nampak gaya cam tahun lepas, kami berdua jer laa yg buat keje ...hmm boss , pls la adalah increment in july ek ...plss ...ahaks ...cam laa bos baca blog ni.

+susah betul nak buat keputusankan?? nak putuskan cinta pun tak susah cam ni ...ahahahah+

9 comments:

tic said...

kk long p kl tuh bw kete ker...wohhh laa..kene tabik springg neh..haa..haaa...dasatt/...g lah lepak2 mane2 lu...tic plg x ske tguu owang..waduhh... ;)

Zura@Kak Long said...

TIC-->kak long paling malas nak masuk area puduraya tu kalau memandu...uwaaaaaa...ni la fikir byk kali ni cam mana laa ek...ehhehehe kalau ada kawan tk pe ..ni sorang2...malas pulak tu ..takut gak..tp kesian kat anak sedara tu. Hmm tak leh lepak kat tempat lain sbb kalau lambat masuk town..sure sangkut jammed...sakit jiwaa teman

Equilibrium said...

haaaa...sedang elok la tu kak oiiii...buleh p amik saya sekali..bas saya sampai kol 8 satg naaaa...dari Tanjung Rambutan..siler tunggu saya ye kak...

tahniah..kerana berjaya jadik auditeur(cane eja kot inggerih ek!)..keje rajin2, jgn ingat nk g s'wak bagai...beh baik improve diri s'ri ...kan!!!

salam ujung minggu...

Zura@Kak Long said...

Equil-->ahahahaha ...alahai ..itu ler dok ikut eja french jer ...auditor laa wehh...ahaks!! bas kul 8 ke?? tunggu jer laa kat tepi jejambat tu, nanti kak long lambai2 ok

sayda said...

kaklong, have blast weekend wit ur niece n all d best for audit2 thingy2..hehe

muax~

Abang Long said...

Kak Long. Ada ketikanya memang kita rasa benar - benar malas. Tetapi jangan malas nak makan atau malas nak solat.

Equilibrium said...

tuan umah ada belacan tak? mintak seketoi! saya tingin nak mkn ayaq asam n daging bakaq cam kat gelugoq tu laaaa...
tengkiu!

aria ayumi said...

anak sedara kak long ade yg skool kat balik pulau ye... kwn diya dulu ramai gak ah sekolah sane.. termasuklah my... ehem... hiksss :p

selamat merajinkan diri, kak long... :D

tehbunga said...

lama dah tak baca blog kakLong, masih tinggi ke BP..cuba minum air kosong yg direndam dgn asam keping.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin