Thursday, May 17, 2007

Pening...

Aduhai...sejak petang semalam kepala ini terasa berdenyut-denyut. Dah lama tak rasa pening macam ni ...last check blood pressure normal dah ...iskkk kenapa laa jadi begini. Mood kerja tak ada langsung ni . Dah la bila on YM ni, ada malaun yang mengaku hubby org tapi dok mengayat nak no telefon...iskkkkk ..sabo jer laaaa ...kang aku block ..kata aku sombong lak ..iskk payahhhhh.

Semalam bila balik..sangkut pulak 20 minit dlm traffic jammed depan ofis ni ...uwaaaaaaaaaa..lagi tambah pening ..tp bila balik mandi semua ...hilang la jugak. Bangun solat subuh cam terhoyong hayang( betul ke ada perkataan ni) ...tibai jer la.

Tengahari ni pening dtg lagi!!dah laa pagi aku missed induction session yang patut aku bagi utk new staff kat uni ni ...adehhhh . Malaun ni masih mengayat...sabo jer la ...nak off..aku tgh chat dgn kawan. Hmmm diam jer la ...moga2 dia faham....tp semalam pun dia tak reti putus asa!!

Bila semangat ini akan pulih??? ni pening tension kut ...aduhaiiii

8 comments:

AiRynnz said...

akak stress sgt agaknya...tu yg penin tuuu...
jaga kesihatan k
lau rasa penin sgt tuuu relax2kan diri jap...

sayda said...

kaklong..r u ok?asyik pening2 je ni..ke kaklong pk2 lagi..be well tau.take care of ur health.kan nk jumpe sayda nnt.hehe..

kalu penig, mkn ubat.td sorry sayda duk dapur ms kaklong buzz..hehe
muax2

Noushy Syah said...

Kak Long..it's easy to say then done but still, take it easy yea, focus your mind to something more soothing...sometimes it's all in the mind too, not that denying other contributing factors for your headache but I guess it would help...

Bayangkan yang dingin!
But still, jgn lupa berusaha yea..hehhe mkn ubat lah Kak Long...

Equilibrium said...

hah????? apa???? akak pening???? ishk3...nape ni kak? ada silap makan kot.terlebih mintak sawit dlm badan...

mmm...Kalu akak pening lagik, akak baca jek buku inorganic(yg akak ckp ada depan akak tu) ..nescaya akan ilang nye la pening coz bila akak bukak jek muka surat pertama, utk baca sape penulih, penerbit n cetakan keberapa, trs akak tertido....mujarab kan!

ngeh ngeh ngeh

get well soon kak

faizabelle79 said...

kak long ada low blood preasure ke?
Banyakkan berehat..mungkin badan letih sangat...

Abang Long said...

Salam ceria buat Kak Long. Abang Long kalau pening, ada dua cara untuk hilangkannya, 1 - Tidur (walaupun dalam pejabat), 2 - Telan panadol.

Mersik said...

Uii kak long tak sihat aa? iksh iksh gii aa ambik MC, pas tu gerenti baik.. sbb banyak aktiviti yg nak dibuat.. yg best2 aa.. hik hik..

(Yg selalu pening2 lalat.. alahaii )

Zura@Kak Long said...

airynnz : Kak Long nyer tekanan darah naik sedikit. Itu yang pening tu ...mmg betul..stress sgt.

sayda : kak long ok, walaupun pening lalat :).


Equil : tak kuasa la nak baca buku inorganic tu..phobia akak dgn fomula tu semua eheheh..anyway thanks yer sudi singgah.

Faizah : Kak Longnyer tekanan darah turun naik la ..cam bursa saham ..ahaks

Abang Long: Terima kasih atas nasihat yang diberi.

Mersik: ahahah dengar kata mersik la kita MC semalam...

Noushy : RAsanya tak ada fikirpn yg berat2..tapi still jadi gini.Ubat dah makan :-) Thanks yer.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin