Wednesday, July 04, 2007

Serba tak kena...


Hari ini alarm tak berbunyi...hmmm rasa dah set utk hari2 kat mobile phone..aduss dah pukul 6.10..biasa bangun pukul 5.30 kalau minggu shift pagi. Di dalam hati, kak long kata " Habislah mesti sangkut kat dalam kesesakan jalanraya ni nanti". Sambil tu berdoa jugalah supaya jalan keluar dari pekan semenyih tu tak sesak.

Sampai pekan semenyih dari Kesuma Lakes, jalan tak sesak ...alhamdulillah.

6.50-Sampai tol grand saga batu 9, ya allah dah sesak ke?? uwaaaaaaaa....tk pe tak pe..saboo...then suddenly ada bunyik agak kuat kat tepi kereta...kak long paling ke kiri, allahuakbar, ada seorang mamat ni bawak motosikal cam hampeh arrrr!! mesti handle motorsikal dia atau side mirror dia kena tepi kereta kak long..itu yg berbunyi tu...arghhhhh..habislahhh kemek kereta.

Sampai kat ofis dah pukul 7 lebih tapi kak long tak mo tengok kereta tu ..apa yg kemek atau calar sbb fikiran dah serabut dengan hal kerja ...peningg dahh..ni tambah lagi satu hal...uwaaaa serba tak kena arrrr....Istighfar kak long ..istighfar banyak2.

Ni baru pagi..apa lagi la nak jadi tghari dan petang nanti....Ya Allah tolonglah hambamu ini, permudahkan segala kerja2 ku hari ini..Amin.

3 comments:

iEn said...

hmm mamat tu pon nak cepat kot wkikikikik!!!

Aizat said...

bersabarlah kak long..
semoga tabah hadapi dugaan..

Zura@Kak Long said...

ien--> memang sah la mamat tu nak cepat. Mentang2lah dia boleh ciluk celah2 kereta...

aizat -->terima kasih. Kak long memang sentiasa cuba bersabar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin