Friday, November 16, 2007

Things Men Hate About Women


Huhuhu dah ada idea nak menulis semula. Alhamdulillah. Senarai ini kak long petik dari satu artikel di dalam yellowpost yang diterbitkan oleh TM Info-media Sdn Bhd. Setujukah anda dengan apa yang diperkatakan di bawah ini? baca dan komen yer. Harap maklum, senarai ini bukan idea dari kak long tetapi hasil kompilasi oleh penulis tersebut dan kak long paparkan di sini untuk di kongsi bersama.

1. Needing to discuss the relationship all the time. Can't women just go with the flow?
- hmmm...not me. No..no

2. Shopping! Don't go into 10 different shops just to get the cheapest version of what you want!
-Tak sampai 10 kedai pun...kadang terus beli jer ...ahahahah. Malas nak jalan.

3. Spending hours in front of the mirror, and yet nothing is perfect!
- Iskk .iskkk tak de ler kak long nak buat gitu eh.

4.Fashion follower-sometimes the fashion trend doesn't suit her, but you can't talk her out of it!
-Komen sentiasa di dengar..ikut tk ikut lain citer ek!!

5.Eagle-eyed. Women notice the minutest most insignificant detail and criticise people for it!.-Hmmm ye ker pun..eheheh.

6.Jealousy. It is really difficult to love a woman who is jealous all the time.
-Jeles mesti ada weh..isk.

7.Clingers-on. After falling in love, women get clingy and needy all the time.
-Iskk tidak ler teman pernah jadi gini. Selagi boleh semua buat sendiri.

8.Testing men. Women just love to test men into doing all sorts of ridiculous things just to prove how much he loves her.
-Lagi ler tak pernah buat benda2 pelik. ntah2 lelaki suka kut di uji..huhuhu.

9.Crying on every single little thing.
-Ehh ..tolong laaa ...tak de nyer teman nak teroyak tk tentu pasal.

10. Think they are better than you. Pretending to be more of what they are and telling you how to improve yourself.
-Hmmm tak pernah teman nunjuk pandaipun...tetap kena tipu dan tak disukai jugak..ehehehe.

11.Incessant non-stop talking. Women think they have answers to everything and want to rationalise everything.
-Errr...ada ler kut yg cam gini tapi bukan teman rasanyer ler.

12.Treating men as emotional support. Get a grip woman, don't cry on my shoulder all the time. Solve some of your own problems.
-Hekeleh...cakap jer ler korang maleh nak layan...ekekekek.Teman selalu cuba selesaikan sendiri jer ...


Guys ...any comments? Ladies...come on..speak up!!

9 comments:

Forumer said...

Salam alaikum w.b.t.. dan apa kabar kak Long? Harap sihat2 dan bahagia sokmo.

Pape pn bagi ambe, terpulang pada penerimaan masing2. Penulis tu mungkin menulis hasil dari penelitiannya, tapi x semua lelaki x suka wanita begitu kan?

Yang penting saling bincang can persefahaman, maybe ada laki yang suka begitu tp x suka begini, dan juga sebaliknyaaa.

Sebab tu bukan senang nak dapat kawan yang betul2 sefahaman dan pasangan yang betul2 serasi, kerana penerimaan manusia itu lain2. So x ada jalan lain selain dari amal apa yang agama kita ajar sama2. Sabar, akhlak baik, toleransi, faham memahami, sangka baik, x hasad dengki, x khianat, dan camam2 lagi laaa

all da best to all yang berkawan dan bercintan-cintun hehe

wallahu a'lam

Zura@Kak Long said...

Forumer--> Waalaikumsalam dik. Memang betul apa yg adik cakap. tolak ansur, saling memahami dan hormat menghormati antara kedua pihak lelaki dan wanita perlu ada utk mendapatkan satu hubungan yang sihat dan dirahmati Allah swt. Memang payah mencari yang benar2 serasi dan perlu juga ada keserasian di antara kedua belah keluarga dan rakan2 pasangan itu..ihiks

mama ranggie said...

jalan yang terbaik,buat yang terbaik...abis cite...betul x kak long?

Forumer said...

Salaam. Ya betul2 do the best!! hehe

Eh Kak Long, x pandai berenang? Isy7 bahaya tuu, kena belajo cepat2, nanti ble pergi banyak kali lagi ke Pulau redang. Rugi oo x pandai berenaang heehe

Zura@Kak Long said...

forumer--? ekekekk mmg tak leh di ajar dah ni ..eheheh phobia dgn air laut...setakat berendam tu ok lagik..ahaks itupun asal kaki leh capai dasar..kalau dah mula terapung..Ohh tidak!!! ahahahaha

aria ayumi said...

owh tidak. camne nih kak. diya sangat sukerk sopim. even pegi 10 kedai skalipun tanpa beli apa2, diya takkan rasa letih. hehehe :p

Noushy Syah said...

Good tips basically....

But it depends on individuals...

Take care Kak LOng.Have a good week ahead.

Zura@Kak Long said...

Diya-->ehehehh do not worry. Mesti Diaya akan dapat calon suami yang akan ikut Diya kuar masuk kedai masa shopping ...ehehehehhe

Zura@Kak Long said...

Noushy-->Yes, you are right. Tak semua lelaki tak suka perempuan yang ada sikap sebegini..dan tk semua perempuan bersikap cam gini ..

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin