Tuesday, April 07, 2009

Mandi Sungai..

Semalam...badan tak sihat ..demam . Puncanya? salah ku sendiri ...eheheh sebab kami pergi berkelah dan berendam mandi sungai tengahari buta kelmarin dan bila hujan turun, tak caripun tempat berteduh ( tempat teduh semua penuh sebenonyer). Siapa kami? saya dan Iqa laa ..saper lagik. Payung ada 2 jer tapi orang nyer bertiga...maknanya orang beso macam saya ni mesti sedikit sebanyak kena tempias hujan. Itu pasal boleh jadi pening dan demam..ahaks. Masa berendam tak hengat..sebab air sejuk yang amat segar turun dari bukit menyebabkan badan yang sebelum tu hangat pijo sebab cuaca panas terik menjadi nyaman sekali.

11 comments:

kuIna Jentayutiara said...

makan ubat & rehat ya kak long...

kak long zura said...

Ku Ina--> Terima kasih. Semalam dah makan ubat dan berehat. Hari ni dah kerja.

Ainil said...

kak zu, sg tekala tu yg blh mane? kalu dr kjg tu, dia hala ke semenyih kan? yg lalu ostrich farm sume?..kitaorg tak la selalu g situ (tpt yg di explain diatas), tp sgt2 x best..air takat buku lali je. mls sbnrnye nk naik atas sbb bw budak2. :D

Kak Zue said...

Ainil--> betul la tu Tekala kat Semenyih. memang ada kawasan yg cetek..ehehe kami berendam kat kawasan yg tak dalam sgt la tapi lebih ke atas sikit. Sebab kalau dalam sgt pun kami tk pandai berenang..ehehehe. Tapi yg penting airnya sejuk..ahaks.

noamee said...

bestnya mandi sungai...lama tk mandi sungai....kat sini tkde laaaa!!

nnt balik taiping leh g mandi kat kaki bukit larut...hihihi

Kak Zue said...

Noamie-->memang best mandi sungai!! nanti Mie balik Taiping mandi ler kat kaki bukit larut tu ..ehehe

Abang Long said...

Nantikan gambar abang long mandi air terjun.

cikgu panji said...

bestnye mandi sungai.teringat masa dok perak dulu. selalu pergi mandi kat ulu kenas.

en_me said...

perghhh.. membasahhhh tewww.. ehehe

Suzi said...

beatnya mandi air sungai....dah lama tak merasa...kat sini asyik picnic kat beach je...

Kak Zue said...

en_me-->kalau mandi tak basah, bukan mandi namanyer..ahahaha.

Suzi-->picnic kat beach pun okey gak sebab beach kat Aussie..bukan kat Mesia..ehehhe

Cikgu Panji-->kat KB tak ada sungai yg boleh gi mandi manda ke cikgu?

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin