Wednesday, April 29, 2009

Nak Pi Mana?


Minggu depan InsyaAllah, nak jalan jauh..nak hantar Iqa ke Kepala Batas. Huhuhu seriau jugak ni sebab tak pernah sampai ke sana. Last sekali pergi Penang, masa hantar Iqa ke Balik Pulau. Highway mungkin tak ada masalah tapi bila dah keluar dari highway dan masuk ke are Kepala Batas dan nak cari Kolej Matrikulasi P.Pinang tu yang kak long seriaukan tu..takut sesat. Ada peta yang disediakan tapi peta kadang bukan boleh harap sangat. Bila sampai sana, sure ada simpang yang tak ada dalam peta...huhuhuhu. Terasa nak pergi awal tapi kena pulak tanya Abah si Iqa tu ..dia ada cuti ke tidak. Kalau tak boleh pergi awal, kena jugaklah pergi hari mendaftar tu dengan harapan kami akan sampai dalam masa yang telah ditentukan. Saper boleh tolong jadi tour guide area Kepala Batas tu weh?? hahahah siap sedia jer laa nak berhenti tepi jalan tanya kat orang..kalau malu bertanya sesat jalan! Ihikss...I have to think positive and learn to relax and calm. I have to overcome my phobia! fobia takut nak memandu di kawasan yang tak pernah pergi..huhuhu.

6 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

hihi jadi gak eh gi matriks...cakap gud luck kat dia hehe

*shay* said...

jalan kat penang memang mudah sesatkan... :D

kak zue said...

Cintacukelet-->InsyaAllah la iqa akan masuk matriks..kalau tak ada aral melintang :)

kak zue said...

shay-->1st time pergi Penang tak sesat sebab ada yang tunjuk jalan...ihiks..this time area line ni yg musykil ni..ihiks.

noamee said...

sy pernah g penang dulu kak long...wlpun ada yg bantu tetap sy rasa jln kat sana berpusing2.

semoga dilindungi Allah swt dlm perjalanan nnt.

Ainil said...

sampai sekarang saye tak pnh pandai bc peta. hehe..even peta kt kad kawin.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin