Monday, September 24, 2007

Tag Ramadhan


Dengan suka cita dan tulus ikhlas menjawab "tag @ virus " dari iEn.

Sejak bila anda mula berpuasa penuh??
Err...tak ingat tapi rasanya tak pernah dapat puasa penuh...huhuhu.

Pernahkah anda ponteng puasa dan apakah alasannya??
Huhuhu pernah ler. Haussssss ler sebabnya ...lapo tu tidak sangat.

Adakah anda pernah bermain bunga api dan mercun??

Bunga api jer layan...Mercun takut ...ekekekek. Dulu2 masa kak long kecik2 tk ada dengar citer budak putus jari sebab kami semua tak kreatif cam budak sekarang ni ...mercun depa ubah suai jadi bom...huhuhu. Best Oooo main bunga api "butterfly" ziunggg..ziunggg dia berputar...eeheheeh.

Juadah apakah menjadi kegemaran anda sewaktu berbuka??
Tak ada yang istimewa. Asal ada makanan kak long belasah jer ...ahaks. Tak baik pilih2 makanan...huhuhu.


Lagu raya manakah yang anda suka??
Lagu Ku pohon restu ayah Bonda nyanyian Mamat@ Exist dan Mawi

Tahun ini anda beraya di mana??
InsyaAllah akan berada di Kampung @ di daerah Bagan Datoh


Pernahkah anda bertugas di hari raya??
Isk....iskk tak pernah lagi sebab uni tutup arr masa cuti umum...huhuhu.

Apakah kenangan paling manis di hari raya??
Banyak kut sampai tak tahu nak cerita yang mana satu. Tahun 2006, October 29, manis juga kenangannya bila dalam perjalanan balik dari kampung selepas habis cuti raya, dapat berita kak long dapat anak sedara yang ke 4...terus singgah ke hospital bersalin razif di Tmn Sri Andalas Klang.

7 comments:

iEn said...

alamak.. tu apa tuuu.. gulai ayam kee.. perrghh...!!! thanks sebab dah jawab hehe :D

Zura@Kak Long said...

ien--> pandaiii makcik teka ...ekekek kari ayam tu ...perghhh mmg mejilat jari bila makan..ehehhe kuah biar banjir ek dlm pinggan...ahahaha

iEn said...

ni yg bersemangat nak beli ayam nieeh.. tp ayam makin mahal lak keekekek!

Zura@Kak Long said...

ien--> huhuhu apa nak buat..mahal pun beli jugak ler ..ehehe ikan pun mahal berdentum reganyer

Noushy Syah said...

Puasa tak penuh yea? lalallalala...

p/s off topics
Kak lOng mind share with me where did you get the lovely emoticons tuh? I like it!

Zura@Kak Long said...

noushy--> huhuhu I will give the answer in your YM Noushy...check it out ok..

aria ayumi said...

ngehhh akk takut ngan mercun yek. bleh kaco nih. akk jaga2 yek. nak baling nih bom nih. larik cpat! hehehe

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin