Tuesday, July 08, 2008

Tak Kuasa Akak...

Tip berikut diperolehi dari email yang di forward ke email kak long. Cuba perhati dan baca tip No.7... aduhai...sengal betul tip ni. Mungkin tidak pada orang lain tapi untuk akak..eee tolonglahhhh tak payah!!! Belanja boleh tapi bukan untuk buat orang lelaki suka kat kita...belanja kawan2 tak ada masalah tapi niat perlu betul okey!!

TIP UNTUK DAPAT JODOH BAGI WANITA

1)Sembahyang 5 waktu
2)Baca surah yusuf ayat4 7x tiap2 lepas solat
3)Bersikap positif dan peramah pada semua orang
4)Bersikap manis muka bila bercakap
5)Rajin-rajin ler memberi senyuman
6)Buang ego diri jauh-jauh
7)Rajin-rajin jumpa chatters lelaki di friendster/tagged.com dan jangan kedekut belanja lelaki makan
8)Tiap-tiap tengah malam bangun solat hajat 2 rakaat berdoa moga cepat dapat jodoh
9)Pasang mp3/cd Ruqyah tiap-tiap malam dari malam sampai pagi (low volume) bagi membuang segala unsur/aura negatif/jin dalam badan.Ini kerana ada sesetengah wanita agak sukar mendapat jodoh kerana adanya jin saka/sihir pelalau dalam badan.
*************
Mind my language but I do not agree with this tip. The rest of the tips are acceptable but not item 7. The risk is there. Either you meet your Mr. Right or worst still; you got the "buaya darat" and lost all your money to this type of guy. Well...of course we can meet our friends from Friendster or other social networking program but to "belanja" all the men just for the sake of getting their attention is not worth it. I have gone through this kind of situation in the past and I will certainly not doing it again.

I am not suggesting to everyone to listen to my advice but please be careful. There are so many so called “gentleman" out there waiting for their victims. They pretended to be nice, willing to listen to your problems etc but the truth is either they are someone's husband, a father and worst still a grandfather that love to play around and in the end they certainly do not want any commitment from the relationship.

The above is my personal opinion and view only.

11 comments:

Abang Long said...

Kak Long. Ini yang buatkan abang long takut nak datang sini ... sebab abang long dah kahwin, dah ada anak .... alahaiiiiiii

~Cinta Milo Ais~ said...

dari belanja lelaki makan baik beli komik kan kak long..huhu..

Kak Zue said...

Abang Long--> eh eh kita bukan tak bagi abang long dtg ke sini dan kak long tahu niat kita semua ni berkawan bukan ada niat lain.

Kak Zue said...

CintaMiloAis--->belanja kawan lelaki tak mengapa tapi bukan dgn niat nak buat org tu kat kita tapi sbb kita ikhlas dan org yg meminta kita belanja tu pun bukan kerana ada niat jahat yg lain :-)

ira said...

tuh dah melampau tuh,,belanja lelaki supaya lelaki nak kat kita,,tak kuasa ira,,hahaha

Kak Zue said...

Ira-->eheheh..itula yg tak setujunyer tu. Part yg biar berhabis selalu belanja kawan2 lelaki..biar org tu nak kat kita..ihiks.

Noushy Syah said...

Hhehehhe...wonder who added that specific tip*..never heard it before not even during counselling,lolz!

That particular tip look like so desperate to get hold on a man....

Anyhow,how are you Kak Long...hope you are in good health yea.Take care.

Muahhsss.

Kak Zue said...

Noushy-->I think the person who added this special tip is a desperate guy or a "buaya" ..eheheh

masni qisrine said...

isk..xkoser betol dgn tip yg no 7 tu
sadis sarcastic

Kak Zue said...

masni-->Kita dah tahu ada lelaki yg suka mempermainkan perasaan seorang perempuan so hati2lah dgn lelaki yg suka kikis ni

nora bahari said...

erk..
ada juga tips mcm tu...
kesian....

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin